Wharton vervangt Roczen in Bercy

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De overgang van Ken Roczen naar KTM heeft al heel wat stof doen opwaaien. Ook nu nog is lang niet alles uitgeklaard. Als Roczen in Bercy rijdt zou dat op een Suzuki zijn, lieten ze in niet mis te verstane woorden weten bij Suzuki want de jonge Duitser heeft een contract tot eind december! KTM heeft echter de beslissing genomen om Ken niet te laten rijden in Parijs. Roczen zal op vraag van Roger De Coster in Amerika het SX-kampioenschap voorbereiden.

Als vervanger voor Roczen heeft de organisatie de Amerikaan Blake Wharton aangetrokken. Daarmee staan er in totaal dus drie Geico-Honda rijders aan de start in Bercy: Trey Canard, Justin Barcia en Blake Wharton. Wharton werd dit jaar 5de in de SX Lites aan de westkust, vorig jaar werd hij aan de oostkust vierde en won hij in Saint-Louis. De 19-jarige Wharton zal zeker een goede indruk willen maken in Parijs want hij wordt getraind door een Fransman: Sébastien Tortelli.

Credit foto: Geico-Honda

Uw reacties