Steve Piret naar Inters MX1 van VBM

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Steve Piret, die lang een van de sterkhouders van de Luxemburgs-Luikse federatie AMPL was, maakt dit jaar de overstap naar de VBM. Piret zal bij de VBM bij de Inters MX1 uitkomen en mag meteen als outsider voor de VBM-titel beschouwd worden.

Piret klinkt alvast enthousiast over zijn overstap: “Nadat mijn manager Hans Snijers samen met Suzuki dealer VB Racing een team in de VBM had opgezet, leek het me een logische stap om Hans te volgen. Ook Yoan Hella, nog een ex-AMPL rijder maakt deel uit van het nieuwe VB-S Racing team.” Het feit dat er bij VBM vanaf dit jaar een Superfinale wordt verreden, juicht Piret alleen maar toe: “In de AMPL schroeft men het aantal manches voor de Inter klasse terug van 3 naar 2. Bij de VBM rijd je de twee “gewone reeksen” ook in je eigen klassen. En dat in tegenstelling tot de AMPL waar je in een Open klasse rijdt. Het contrast tussen de harde circuits van de AMPL en de zandbanen van VBM is op zich wel groot. Toch denk ik dat ik de overstap tot een goede einde zal kunnen brengen aangezien ik tijdens mijn tijd bij de BMB ook heel wat zandwedstrijden heb gereden” aldus Piret. “Maar in de voorbereiding zal ik me toch hoofdzakelijk richten op motortraining in het zand” voegde Piret er nog aan toe.

Piret’s voorbereiding op het komende seizoen in de VBM, loopt echter niet van een leien dakje. De Waal blesseerde zich half september aan zijn schouder en zat sindsdien niet meer op de motor. “Ik hoop dat ik binnen twee weken terug met de motor kan trainen om zo stilaan terug in mijn ritme te komen. Dat betekent echter dat ik maar anderhalve maand tijd heb vooraleer het nieuwe VBM-seizoen zal beginnen. Ik maak me dan ook geen illusies en weet dat ik hard zal moeten werken. Gelukkig tellen de eerste wedstrijden van het seizoen niet mee voor het kampioenschap bij VBM, op die manier heb ik dus nog een inloopperiode” lichte Piret toe.

Foto credit: Bernardmx.be

Uw reacties