Brent Van Doninck kijkt terug op Sevlievo

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 15-jarige Brent Van Doninck liet zich tijdens het EK 125cc in Bulgarije positief opmerken. De KTM-rijder zette tijdens de tijdtraining de snelste ronde neer voor de Italiaan Simone Zecchina, de Zwitser Seewer en Micha Boy De Waal. Ook de eerste reeks van Brent op zatzerdag was goed. Hij was goed gestart en kon meteen naar de koppositie rijden. Hij kon hij enkele ronden standhouden maar Zecchina bleef aandringen en nam de koppositie over. Brent kon echter makkelijk zijn tweede positie aanhouden tot de geblokte vlag. Dalon Graulus werd zevende, Dave Versluis (12de) was de beste Nederlander.

Ook de tweede 125cc manche werd een Italiaanse aangelegenheid. Samule Bernardini zat van in het begin op kop en won voor landgenoot Zecchina. Van Doninck geraakte in het begin maar niet in het ritme en moest enkele rijders laten voorgaan. Bovendien maakte hij ook nog een fout waardoor hij terug op 14de positie zat. Net over halfweg begon hij te versnellen waarbij hij mooie rondetijden neerzette en kwalm als 8e binnen, voor Graulus. Jaap Corneth, die 7de werd was de beste Nederlander. In de eindstand werd Van Doninck vierde. Bekijk hier alle EK resultaten.

Brent Van Doninck: ”Na mijn goede wedstrijd op zaterdag was ik ontgoocheld want ik had graag op het podium gestaan!  Op zondagmorgen, was ik vroeg opgestaan om terug naar het circuit te rijden maar ik was ziek opgestaan met keelpijn en pijnlijke gewrichten. Gezien de omstandigheden kon ik me gelukking nog herpakken naar het einde van de tweede race.”

Komend weekend komt Brent in actie in Mons. Volgende week  wil hij het proberen in het EK MX2 in Valkenswaard. Voor de tweede ronde van het EK 125cc is het wachten tot 3 juli in Zweden.

Credit foto: CDS

Uw reacties