LS Honda Racing Support team klaar voor Lotto Trophy!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Naast Ken De Dycker en Shaun Simpson brengt Steven Lettani van LS Motors Honda uit Lier dit jaar nog twee andere rijders aan de start van de Lotto Trophy. Stijn Verstrepen en Damon Goyvaerts vormen samen het LS Honda Racing Support team!

LS Motors Honda baas Steven Lettani, “Stijn en Damon zijn twee jonge talenten uit onze streek die bovendien ook al een paar jaar klanten zijn van mijn zaak. Omdat ze beide dit jaar de stap naar de Inters MX1 klasse van de BMB zetten, leek het me interessant hen daar enigszins bij te helpen. Zo steun ik de jongens met een budget voor wisselstukken en kledij. Grote doelen hebben we niet vooropgesteld voor dit jaar. Als ze regelmatig in de top-15 zouden kunnen rijden zou ik al erg tevreden zijn.”
Damon fungeert in zijn vrije tijd als fotomodel voor Acerbis.

Damon fungeert in zijn vrije tijd als fotomodel voor Acerbis.

Voor Damon Goyvaerts is 2011 zijn tweede jaar als Inter bij de BMB, vorig jaar reed hij echter bij de Inters MX2. “De stap naar de Inters MX1 is een logische, bovendien zijn de zwaardere motoren een stuk minder duur in preparatie en onderhoud” aldus de Puttenaar. Stijn Verstrepen is aan zijn rookie-jaar bij de BMB Inters bezig. Vorig jaar groeide hij ietwat onverwacht uit tot een van de smaakmakers bij de Nationalen MX1. Een klasse die hij oa combineerde met het IMBA MX1 kampioenschap.

Beide rijders stellen liever niets voorop. “De bedoeling is om rustig aan te groeien bij de BMB-Inters. Naast de hele Lotto Trophy rijden we ook zoveel mogelijk ONK MX1 wedstrijden” zegt Goyvaerts. “De stap van de Nationalen naar de Inters, is behoorlijk groot” vindt Verstrepen. “Bij de Nationalen rijden er een stuk of 6/7 jongens snel, bij de Inters draait iedereen aan het gas. Dat merkte ik meteen in Lommel. Ik had bij de VMCF al bij de Inters gereden, maar in de BMB is het toch nog iets anders.”
Wat vinden ze van het nieuwe formaat van de Lotto Trophy waarbij de laatste van de drie reeksen 30 minuten en een ronde duurt? “Dat wordt alleszins zwaar” zegt Verstrepen. “Ik train sinds deze winter bij Marvin Van Daele die zowel mijn trainingen als mijn schema’s opstelt, maar in maart bleek uit mijn bloedwaarden dat ik nog niet echt in vorm zat. Het gaat nu wel iets beter.”
Naast teammaats bij het LS Honda Racing Support team zijn beide heren ook boezemvrienden. “Ik woon in Peulis, een deelgemeente van Putte en Stanne in Onze-Lieve-Vrouw Waver. Dat maakt dat we bijna buren zijn en we trekken dan ook veel samen op. Niet alleen op het crosscircuit maar we werken ook samen onze fietstrainingen af.”
Stanne Verstrepen staat bekend voor zijn monsterwhips, vraag het maar eens in Mantova.

Stanne Verstrepen staat bekend voor zijn monsterwhips, vraag het maar eens in Mantova.

Damon mag dan nog relatief onbekend zijn bij het grote crosspubliek toch is de kans dat u hem al eens in actie zag in een Acerbis cataloog. “Mijn vader (Helmspuiter Gommer Goyvaerts, nvdr) is een goede vriend van Tallon Vohland. Na zijn carrière in de MX GP’s begon Vohland voor Acerbis te werken in de States. Zo komt het dat ik wel eens  op actiefoto’s in de Acerbis catalogi sta.”
Stijn fungeert dan weer af en toe als testrijder voor MXMag.be, maar ook voor Motorwereld. Zo voelde hij vorig jaar de fabrieks-KTM’s van Musquin, Cairoli en Nagl aan de tand in Mantova. Benieuwd of ze zich in de Lotto Trophy ook in de kijker kunnen rijden.

Foto Credits: Glenny Simons

Uw reacties