Sterrenparade tijdens Everts & Friends!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op donderdag 21 juli – de Belgische nationale feestdag – vindt op het circuit van de Horensbergdam te Genk de 6de editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ plaats, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Die dag zal Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross en momenteel aan de slag als Race Director bij KTM, nog één keer de strijd aangaan met z’n (ex-) collega’s uit de MX1- en MX2-klasse.

MX sterren en Cyclocrossvedetten

Naast Stefan Everts wordt het in Genk uitkijken naar: Jeffrey Herlings, Steve Ramon, Ken De Dycker, Max Nagl, Tanel Leok, Rui Goncalves, Joël Roelants, Johan Boonen, Jeremy Van Horebeek, Marc de Reuver, Yentel Martens, Kenny Vandueren, Jake Nicholls,… Ook Benoit Pauwels, de befaamde ‘motorcrosser met maar één arm’, zal van de partij zijn. Verwacht wordt dat nog andere GP-toppers hun deelname aan de ‘Everts & Friends Charity Race’ zullen bevestigen. Zo praat Stefan Everts met Clément Desalle, Ken Roczen, Antonio Cairoli, Ben Townley en David Philippaerts. Zijn ook op de afspraak: tweevoudig Amerikaans en wereldkampioen Mickaël Pichon, vijfvoudig wereldkampioen Joël Smets en drievoudig Dakar-winnaar Cyril Despres.

Twee superkampioenen samen voor het goede doel.

de nieuwe ‘Cyclo MX Race’, waarbij een top motorcrosser en veldrijder een team vormen ontving Stefan Everts nu al de bevestiging van Sven Nys, Niels Albert, Bart Wellens, Sven Vanthourenhout, Tom Meeusen, Erwin Vervecken, Ben Berden, Rob Peeters,… Bij de ‘Ladies’ zal het uitkijken worden naar o.a. WMX-wereldkampioene Stephanie Laier.

De Golden Heroes zijn er weer

Blikvangers in de categorie ‘Golden Heroes’ zijn o.a. Brad Lackey, de eerste Amerikaanse wereldkampioen 500cc (na een historisch titelduel met André Vromans met wie Lackey een ereronde zal rijden in Genk), Gert-Jan van Doorn, Dave Thorpe, Dirk Geukens, J-J Bruno, Jo Martens, Marnicq Bervoets, Graham Noyce, Marc Velkeneers, Hans Corvers, Peter Herlings (vader van Jeffrey Herlings), Toon Karsmakers, Neil Hudson, Gerard Rond, Jan Blancquaert, rally-kampioen Freddy Loix en FIA GT1- en Belcar-piloot Bert Longin. Verder praat Stefan Everts opnieuw met Eric ‘Mr. 875’ Geboers en onderhandelt hij momenteel nog met enkele Amerikaanse supersterren!

Een unieke en niet te missen kans dus om al deze toppers nog eens zelf aan het werk te zien, en dat in een werkelijk uitzonderlijk wedstrijdprogramma. Zo zijn er die namiddag races voor ‘Ladies’, ‘Future Stars‘ (85cc), ‘GP Stars‘ (MX1/MX2), ‘Fun Bikes‘ (brommers) en ‘Golden Heroes‘ (oldtimers). Plus de unieke estafettereeks motorcross-cyclocross waarbij afwisselend een topper uit het motorcross en veldrijden het circuit wordt opgestuurd.

Ook Liam Everts, zes jaar ondertussen en een bedreven BMX’er, zal aan boord van zijn crossertje aanwezig zijn in Genk. Samen met een aantal vriendjes zal hij – tijdens de pauze – enkele oefenrondjes afhaspelen op een mini-parcours dat wordt uitgestippeld op en langs de startzone.

Ook dit jaar wordt Everts & Friends weer één groot feest!

Animatie en ontspanning voor iedereen

Maar ook naast het parcours zal er vanalles te beleven zijn. Het rennerskwartier en teamtrucks worden heel overzichtelijk opgesteld, er is een overdekte expo met (beroemde) klassieke crossmotoren, kinderanimatie (springkasteel, trampolines, grime, …) en na afloop start een heus supportersfeest in de grote feesttent. Voor extra kunst- en vliegwerk zorgt het Freestyle ‘FMX4ever’ Team van Jimmy Verburgh met twee shows. Ook is er tijdens de pauze een handtekensessie met de bekende sporters.

Speciaal voor ‘Everts & Friends’ componeerde Praga Kahn-boegbeeld Maurice Engelen een opzwepend nummer dat voorafgaand aan de start van elke wedstrijd door de luidsprekers zal schallen. Voor de eindwinnaar in de categorie ‘Future Stars’ is er de Stefan Everts wisseltrofee, een uit steen gekapte replicatie van het laatste luchtgekoelde motorblok, compleet met kickstarter en bougiekop, waarmee ‘The Legend’ reed.

Joël Robert, Sylvain Geboers, Harry Everts, André Vromans en René Baeten Junior klimmen – hoogst uitzonderlijk – nog eens op de motor en rijden op de Horensbergdam een door een fanfare begeleide ereronde. Stefan Everts zelf sluit aan aan boord van de 125cc Suzuki waarmee hij in 1991 voor het eerst wereldkampioen werd.

De Goede Doelen

Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de ‘Everts ¨& Friends Charity Race’ integraal naar door Stefan Everts geselecteerde goede doelen die zich voornamelijk richten naar kinderen en jongeren: ‘Een Hart voor Limburg‘ (Koning Boudewijnstichting), ‘Make a Wish‘, Ter Heide (begeleidingscentrum voor personen met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap), MediClowns (ziekenhuisclowns), BuSO Tongelsbos (leerlingen met ASS, gedrags- en emotionele moeilijkheden), Bednet (dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan het eigen school en klas verbindt) en Fondatioun Kriibskrank Kanner (een Luxemburgs-Belgisch kinderkankerfonds). Een groot aantal van deze kinderen en jongeren zullen ook aanwezig zijn in Genk. Ze worden er ontvangen in een aparte VIP-ruimte en genieten er de aandacht van de ziekenhuisclowns.

Om extra geld in het laatje te brengen worden exclusieve ‘Everts & Friends’ t-shirts en petten verkocht (via o.a. de online shop en op de belangrijkste BMB wedstrijden). Ook zal er de dag zelf een veiling georganiseerd worden van twee, speciaal voor ‘Everts & Friends’ gemaakte kunstwerken (van de hand van Arlette Meeuws en Peter De Soete).

Uw reacties