Heropleving voor de Belgische supermoto?

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De laatste jaren zat de Supermoto-discipline in ons land in een neergaande spiraal. Aan de andere kant ontbrak het zeker niet aan belangstelling vanwege de piloten voor het BK. De hoge organisatiekosten, maar vooral het gebrek aan spectaculaire, en tegelijk veilige omlopen, meestal op bedrijven-en industriezones, deed veel organisatoren afhaken. Gelukkig wordt achter de schermen hard gewerkt om de supermoto opnieuw te lanceren.

Leslie Beys, lid van de werkgroep Supermoto in de BMB, is zich meer dan bewust van de situatie. Toch ziet hij ook positieve evoluties. “2012 moet het jaar van de doorstart worden om deze spectaculaire tak van de motorsport van de ondergang te redden. Dankzij de samenwerking tussen BMB en KNMV kunnen de piloten in 2012 deelnemen aan 10 wedstrijden in België en Nederland. Tijdens 5 wedstrijden in Nederland strijden de piloten om de ‘ Belgian Supermoto Cup ‘. Enkel piloten met een belgische jaarvergunning mogen deelnemen. Daarnaast blijft nog het BK over 4 wedstrijden in België over.  Behalve de Prestige-piloten, rijden alle anderen in één categorie. Volgens een piramide-systeem met kwartfinales – herkansingen – halve finales en een finale strijden de nationale piloten voor de titel van Belgisch Kampioen. Nieuw is ook de Superfinale tussen de beste piloten Nationaal & Prestige, waarin ook punten voor het BK verdiend kunnen worden. Traditioneel sluit de ‘Superbiker’ in Mettet het seizoen af. Door de samenwerking met de KNMV is er weliswaar meer rijgelegenheid, niettemin hopen we dat nog enkele organisatoren zich aanmelden.”

Kalender 2012 :
1. 8 april : Lelystad ( Nederland ) : Belgian Supermoto Cup
2. 22 april : Chimay – BK
3. 6 mei : Boekel ( Nederland ) : Belgian Supermoto Cup
4. 3 juni : Valkenswaard ( Nederland ) : Belgian Supermoto Cup
5. 10 juni : Florennes – BK
6. 24 juni : Bilstain – BK
7. 12 augustus : Lelystad ( Nederland ) : Belgian Supermoto Cup
8. 19 augustus : Holten ( Nederland ) : Belgian Supermoto Cup
9. 15 september : Battice – BK
10. 19 – 21 oktober :  Mettet Superbiker

Uw reacties