DT1 Dash for Cash Lommel: beslissing valt morgen

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Extreme vriestemperaturen teisterden de voorbije dagen geheel West-Europa. Met de DT1 Dash for Cash Openingscross in Lommel in het vooruitzicht over vijf dagen gingen we poolshoogte nemen bij woordvoerder Leon Van Gestel. De hamvraag luidde: ‘Is er een plan B?’. “Nee, daar denken we eigenlijk helemaal niet aan. We zijn deze wedstrijd verder blijven voorbereiden zoals we dat op voorhand hadden gepland. Vorige donderdag hebben we ook beslist om de beslissing over het al dan niet laten doorgaan van de wedstrijd nu woensdag te nemen. Panikeren heeft toch geen zin. Bovendien zou het dodelijk geweest zijn als we te vroeg op voorhand de wedstrijd zouden afgelasten terwijl de omstandigheden nog gunstig kunnen evolueren in de dagen nadien. Dat zou dubbel erg zijn omdat we nu ook een geweldig deelnemersveld aan de start hebben. Natuurlijk willen we net zo min rampen veroorzaken, we moeten gewoon nog even afwachten.”

“Uitstel biedt helaas ook geen oplossing. Kijk maar naar de internationale kalender die zit de komende weken eivol met Valence en Mantova, Marival La Capelle en Hawkstone Park. De eerste vrije zondag zou in principe 4 maart zijn, maar dat valt wel samen met het eerste ONK waardoor we alle Nederlandse rijders verliezen. Dat is dus ook niet wat we willen.”

Uw reacties