Preview ONK Motorcross Axel

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Pinkstermaandag 28 mei wordt een speciale dag voor stichting RES Axel want dan zakt voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse Motorcross het Open Nederlands kampioenschap naar Zeeuws-Vlaanderen af.

Bij motorcross in Nederland denkt men vaak spontaan aan Brabant, maar ook in Zeeuws-Vlaanderen leeft deze sport echt. Getuige daarvan zijn de talloze vrijwilligers die zich dezer dagen belangeloos inzetten om het circuit klaar te maken voor de grote dag.

ONK MX2: Titel voor Herlings?

Jeffrey Herlings domineert al enkele jaren het ONK MX2.  Dat was dit jaar niet anders. De Red Bull KTM-fabrieksrijder komt met een voorsprong van 67 punten op Glenn Coldenhoff naar Axel. Dat betekent dus dat de kans groot is dat ‘The Bullet’  en zijn fans maandagavond z’n tweede titel mogen vieren.  Maar de strijd om de plaatsen 2 en 3 is nog helemaal op. Glen Coldenhoff en Joël Roelants staan op 6 punten van mekaar. Ook Coldenhoff’s teamgenoot bij Nestaan JM Racing KTM, Jake Nicholls en Red Bull KTM’s Jeremy Van Horebeek en MotorsTV-commentator Eric Eggens kunnen nog aanspraak maken op een podiumplaats.

De enige Zeeuw in de MX2-klasse is Mark Boot uit Burgh Haamstede. Hem wacht dus de zware taak om de Zeeuwse eer hoog te houden

ONK MX1: Open Strijd

Anders dan in het ONK MX2 is er in  de MX1-klasse geen uitgesproken favoriet. Evgeny Bobryshev komt als leider naar Zeeuws-Vlaanderen maar wordt op de hielen gezeten door Herjan Brakke.  Beide moeten het opnemen tegen een grote Belgische delegatie met ondermeer Marvin Van Daele, Yentel Martens, Jurgen Van Nooten en Manuel Priem.

Het is nog even afwachten of Kevin Strijbos en Ken De Dycker aan de start zullen komen in Axel. Kevin en Ken zijn zondag respectievelijk in het Britse en Belgische kampioenschap aan de slag. Wie zeker wel naar Axel komt is de winnaar van de Nederlandse MX3 GP, Kevin Wouts. Wouts, een graag geziene gast op het RES-circuit, maakt ’s zondagsavonds de verplaatsing vanuit het Beierse Höchstädt.

Met Roy Gijsel uit het Zeeuws-Vlaamse Heikant hebben de Zeeuwen in de MX1 een outsider. Gijsel groeide zowat op, op het RES-circuit en kent het dan ook als z’n broekzak. Nog twee vaste Zeeuwe ONK-rijders zijn de gebroeders Caspar Ovaa uit Vlissingen en Boy Stockman uit Terneuzen.

Naast de MX2 en MX1-klasse staat ook het ONK 85cc en het gloednieuwe ONK 125cc op het programma in Axel. De trainingen vangen maandagochtend om 9u00 aan. De kids van het ONK MX85 bijten de spits af met hun eerste manche vanaf 12u30.

Axel is makkelijk te bereiken vanuit Gent en Antwerpen via de expressweg. Een uitgebreide wegbeschrijvingen vindt u hier.

Alle bijkomende info is te vinden op de website van RES Axel.

Foto: Ray Archer

Uw reacties