Joël Brixhe gered door de hulpdiensten!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zondag ontsnapte Joël Brixhe op het nippertje aan een fatale afloop. De 21-jarige piloot  uit Malmedy, die hoofdzakelijk AMPL rijdt maakte in Recht enkele penibele ogenblikken mee.

We laten hem zelf aan het woord : “Ik ga jullie vragen trachten te beantwoorden omtrent hetgeen dit weekeinde gebeurde. Ik miste de aanzet voor een tafelberg, maar ik kwam niet ten val. Hierbij kwam echter het stuur hard in mijn borst terecht. Na de landing bleef ik nog enkele meters rijden, maar raakte opeens bewusteloos. Ik kwam ten val aan de rand van de baan. Wellicht heb ik toen een hartstilstand gekregen. Mijn familie die bij me kwam raakte in paniek. Ze dachten dat ik overleden was. Een team van hulpverleners is dan met de eerste zorgen begonnen en ik werd door hen ongeveer 30 minuten beademd. Ik kreeg zuurstof in het bloed en begon zelfstandig te ademen. Ook mijn hart sloeg ook opnieuw aan, zij het zeer langzaam. Toen men oordeelde dat mijn toestand stabiel was ben ik over gebracht naar het ziekenhuis van Sankt-Vith. Daar ben ik langzaam maar zeker terug bij bewustzijn gekomen. De diagnose luidt dat mijn borstbeen gebroken is en dat ik kneuzingen heb aan de nek, rug en schouder. Het enige wat ik moet doen is rusten, want ik geeft nog bloed op. Ik wil alle mensen bedankten om hetgeen ze op de omloop voor mij hebben gedaan.”

Brixhe kwam in maart ook zwaar ten val in Lummen, met een handbreuk voor gevolg. We wensen hem een voorspoedig herstel. Hoewel het eigenlijk al een klein mirakel is dat hij ons op dinsdag al over zijn wedervaren kan verhalen.

Tekst: LVG
Foto: Joël Brixhe/FB

Uw reacties