Herlings verbluft! Cairoli & Charlier kampioen!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Arco Di Trento werd vandaag de derde en laatste ronde van het Assoluti d’Italia verreden. Zoals verwacht pakt Antion Cairoli de zege in de MX1 en werd zo Italiaans kampioen. In de eerste manche haalde de vijfvoudige wereldkampioen het voor Steven Frossard, Evgeny Bobryshev, Ken De Dycker, David Philippaerts en Joël Roelants. Ploegmaat De Dycker is tweede in de eindstand van het kampioenschap.

MX1 Reeks 1 Arco Di Trento

Reeks 1 MX2


De man van de dag was echter Jeffrey Herlings! Herlings lapte in de MX2 manche Charlier bijna 30 seconden aan zijn broek. Tixier, Lupino en Kullas vervolledigden de top vijf. Charlier mag wel met de Italiaanse MX2 titel pronken, Kullas werd vicekampioen. In de gemengde Superfinale versloeg Herlings op de 250 de MX1 kanonnen. Frossard en De Dycker werden twee en drie. Voor Cairoli eindigde de dag in mineur. Tony had een comfortabele voorsprong opgebouwd toen hij bij het dubbelen van een achterligger ten val kwam en de wedstrijd moest staken met een verbogen versnellingspook.

In de Superfinale moest Steven Frossard nipt de duimen leggen voor Herlings.

EINDSTAND MX1 Kampioenschap

EINDSTAND MX2 Kampioenschap


Foto: KTM Images/ S Taglioni, Yamaha

Uw reacties