Ryan Villopoto op cruisecontrol in Oakland…

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Oakland kregen we vierde wedstrijd van het AMA Supercross Championship. Bij de 450SX was het Ryan Villopoto die de gans de finale domineerde en zo zijn tweede zege van het seizoen kon pakken. In de 250SX was er weer wat sensatie te beleven… Jason Anderson wist voor de derde keer dit seizoen de overwinning te pakken in de allerlaatste ronde. Het slachtoffer was dit keer Dean Wilson…

450SX
Het was Justin Brayton die de holeshot wist te pakken in Oakland. Maar Ryan Villopoto zat er ook meteen goed bij in de start en pakte in de openingslap al dadelijk de leiding over. Maar ook de Australiër Chad Reed nestelde zich meteen op een tweede plaats voor Justin Brayton. James Stewart die iets minder goed gestart was werkte zich stelselmatig een weg naar voor toe. Op zeven ronden van het einde dook hij binnendoor bij Chad Reed en kreeg zo ook de tweede plaats in handen. Vooraan had Villopoto al een heel veilige voorsprong weten uit te bouwen en kon zo toch niet meer bedreigd worden door Stewart. Ryan Villopoto pakte dus voor de tweede keer op rij de winst in Oakland en ook meteen de leiding in het kampioenschap over van Ken Roczen. De Duitser reed een iets minder opvallende race nu en zou als zesde worden afgevlagd. Zijn teamgenoot Ryan Dungey kon zich ook niet echt mengen voor de podiumplaatsen en werd uiteindelijk vierde. Opvallend was ook nu dat Justin Barcia misschien mede door een val in de finale, weer ver onder zijn mogelijkheden blijf zitten.

450SX – Oakland
1. R. Villopoto
2. J. Stewart
3. C. Reed
4. R. Dungey
5. J. Brayton
6. K. Roczen
7. J. Barcia
8. W. Hahn
9. J. Weimer
10. A. Short
11. J. Grant
12. I. Tedesco
13. M. Alessi
14. V. Friese
15. N. Wey
16. M. Goerke
17. K. Chisholm
18. J. Albertson
19. N. Schmidt
20. J. Decotis
21. K. Partridge
22. W. Peick

Tussenstand na 4 races:
1. Ryan Villopoto, Poulsbo, Wash., Kawasaki, 84
2. Chad Reed, Dade City, Fla., Kawasaki, 77
3. Ken Roczen, Murrieta, Calif., KTM, 75
4. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM, 75
5. Justin Brayton, Cornelius, N.C., Yamaha, 71
6. James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki, 66
7. Justin Barcia, Pinetta, Fla., Honda, 56
8. Andrew Short, Smithville, Texas, KTM, 49
9. Wil Hahn, Menifee, Calif., Honda, 43
10. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki, 37

Wederom stond James Stewart op het podium...

Wederom stond James Stewart op het podium…

250SX
Dean Wilson pakte de holeshot voor Hill en Anderson. Maar Justin Hill nam in de openingsronde al meteen de leiding over van teamgenoot Dean Wilson. Het drietal met Hill, Anderson en Wilson maakte er een mooi duel van. Tot Dean Wilson halfweg de finale van uit de derde plaats de leiding overnam van Hill. Maar ook Anderson bleef als een koele kikker mee in het spoor van Wilson volgen. Tot we in de Final Lap kwamen en toen gebeurde het weer Dean Wilson reed naar een zekere zege toe tot hij een klein probleempje kende… En ja daar was hij weer Jason Anderson ging over Wilson in deze allerlaatste ronde en trok zo de overwinning naar zich toe. Dit was voor Jason Anderson al zijn derde finale zege die hij in de allerlaatste ronde naar zich toe kon trekken. Dean Wilson werd nog tweede en Justin Hill wist met zijn derde plaats zijn allereerste podiumplaats te pakken uit zijn nog jonge carrière. Cole Ceely die de nieuwe leider was na Anaheim II viel net naast het podium met een vierde plaats. Dean Ferris daarin tegen ronde net de top tien af in Oakland en tenslotte werd de Fransman Valentin Teillet als veertiende afgevlagd.

250SX – Oakland
1. J. Anderson
2. D. Wilson
3. J. Hill
4. C. Seely
5. Z. Osborne
6. M. Leib
7. J. Nelson
8. S. McElrath
9. C. Webb
10. D. Ferris
11. J. Canada
12. S. Champion
13. D. Tedder
14. V. Teillet
15. T. Ingalls
16. M. Stewart
17. C. Martinez
18. B. Scharer
19. R. Alanis
20. A. Burns
21. B. Burns
22. A. Siminoe

Jason Anderson pakte zijn derde zege van het seizoen en jawel voor de derde keer in de allerlaatste ronde...!!!

Jason Anderson pakte zijn derde zege van het seizoen en jawel voor de derde keer in de allerlaatste ronde…!!!

Tussenstand na 4 races:
1. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., KTM, 93
2. Cole Seely, Lake Elsinore, Calif., Honda, 87
3. Dean Wilson, Wesley Chapel, Fla., Kawasaki, 72
4. Zach Osborne, Chesterfield, S.C., Honda, 69
5. Cooper Webb, Newport, N.C., Yamaha, 65
6. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Kawasaki, 64
7. Malcolm Stewart, Haines City, Fla., Honda, 54
8. Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., Honda, 49
9. Shane McElrath, Chesterfield, S.C., Honda, 42
10. Dean Ferris, Murrieta, Calif., KTM, 42

Foto : GuyB
Tekst : @Kris…

Uw reacties