Roelants en Febvre winnen ‘dash for cash’ trophy in Lommel

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een perfecte maar loodzware omloop en bij momenten een aangenaam zonnetje zorgden voor ideale omstandigheden op de openingscross in Lommel. Voeg daarbij nog eens enkele superwedstrijden en je kan deze editie geslaagd noemen !

In de MX2 klasse ging het JM Racing Husqvarna duo Febvre – Tonkov er al vlug vandoor. Febvre opende een kloof en reed makkelijk naar de overwinning. Tonkov kwam even na halfweg hard ten val en viel terug naar de twaalfde plaats. Uiteindelijk kon hij nog terugkeren naar de 6e plaats. De tweede plaat ging naar Michael Hool, die op zijn beurt Yentel Martens en Karel Kutsar afhield.

In de tweede manche opnieuw kopstart voor het Husqvarna duo maar ditmaal ging Febvre al snel in de fout. Hij kwam na 1 ronde pas als 19e door en zette de achtervolging in. Na drie ronden bevond hij zich al op de tweede plaats maar zijn teamgenoot Tonkov bijhalen zat er niet meer in. Deze tweede plaats was echter genoeg om de eindzege binnen te halen. Brent van Doninck finishte als derde en Michael Hool als vierde.

In de eindstand krijgen we dus Febvre voor Tonkov en Michael Hool.

Eindresultaat Inters MX2

 1. Romain Febvre, 47p
 2. Aleksandr Tonkov, 40p
 3. Michael Hool, 40p
 4. Yentel Martens, 35p
 5. Karel Kutsar, 34p
 6. Sven van der Mierden, 26p
 7. Arminas Jasikonis,25p
 8. Pontus Jönsson, 24p
 9. Brent van Doninck, 23p
 10. James Cottrell, 23p

De volledige resultaten kan u hier vinden

Bij de Inters Open was de snelste start voor Jeremy Delincé, de voormalige winnaar van de openingscross moest al snel Shaun Simpson voorlaten. Simpson leek onbedreigd op weg naar de overwinning tot hij enkele ronden voor het einde ten val kwam. Delincé nam de leiding terug over maar kreeg de Schot al gauw terug in zijn wiel. In de laatste ronde kwamen de leiders in hun duel nog eens ten val en dit zorgde ervoor dat Joël Roelants kon profiteren en de overwinning binnen halen. Roelants was na een slechte start pas als voorlaatste doorgekomen aan de finish in de eerste ronde. Er ging geen enkele ronde meer voorbij waar Roelants op dezelfde plaats reed en zo kon hij in extremis winnen. Gert Krestinov, die in het verleden nog de GP van Lommel won, werd tweede en Jeremy Delincé derde.  Simpson kwam niet verder dan de twaalfde plaats.

In de tweede manche liet Roelants zien dat hij klaar is voor de eerste GP. Hij nam de beste start en keek nooit meer achterom. Shaun Simpson nestelde zich al vlug in tweede stelling maar viel in de laatste ronde weg uit de wedstrijd. Daardoor ging de tweede plaats naar Marc de Reuver. Jens Getteman verschalkte in de allerlaatste ronde nog Krestinov voor de derde plaats en kan dus ook terugblikken op een geslaagde eerste test na bijna een jaar buiten strijd geweest te zijn.

Roelants is zo de eindwinnaar van de ‘Dash for Cash’ DT1 trophy met het maximum van de punten. Krestinov eindigt als tweede en Jeremy Delincé als derde.

Eindresultaat Inters Open

 1. Joël Roelants, 50p
 2. Gert Krestinov, 40p
 3. Jérémy Delincé, 36p
 4. Priit Rattsep, 33p
 5. Jens Getteman, 32p
 6. Marc de Reuver, 30p
 7. Jeffrey Dewulf, 29p
 8. Filip Bengtsson, 27p
 9. Marcus Schiffer, 26p
 10. Kristof Salaets, 23p

De volledige resultaten kan u hier vinden

Foto’s CDS

Uw reacties