Voorbeschouwing RES Axel weekend (bmb & fpcna)

Voorbeschouwing RES Axel weekend (bmb & fpcna)
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend maakt het RES circuit in Axel een ware primeur mee want voor het eerst sinds staat er nog eens een dubbel programma gepland op de Zeeuwse omloop. Met de Vrijetijdsrijders en de jeugd van de FPCNA op zaterdag en de BMB wedstrijd op zondag wordt het gezellig druk in Axel.

Organisator Amc Evergem sinds trouwens een knap deelnemersveld bij elkaar te krijgen want behalve de BK proeven voor alle reeksen staat ook de derde manche van de challengertrophee op het programma. Bij de aanmelding zien we de vaste deelnemers zoals favorieten Kristof Salaets, Andy Truyts en Marvin Vandaele maar deze worden in Axel aangevuld met Julien Van Stippen, Jeremy Coen, Arnaud Wauters en thuisrijder Jordi Vandewiele van het Dirt Bike team van Nicolas Stampaert. Daarnaast kwamen ook Gunther Ghysels, Yentel Martens, de thuisrijder Mark Boot en zandspecialist Axel Vandesande zich inschrijven. Van de buitenlandse zijde zijn een pak Nederlanders present onder aanvoering van Mike Kras en William Saris. Daarnaast zijn de Finnen ook naar Zeeland afgezakt en wordt het vooral uitkijken naar Le Toucquet winnaar Adrien Van Beveren die zijn eerste crosswedstrijd zal rijden na zijn roemruchte overwinning. Ook de poolse Belofte Simon Staszkiewicz verkoos deze wedstrijd boven het EK in Italie maar hij zal nu wel zijn debuut maken bij de Nationalen 125 cc.

Voor het thuispubliek wordt het een unieke kans om hun plaatselijke helden zoals Kevin Spruijt, Boy Stockman, Jordan Lee Van Maaren, de broers Oova of Kevin Van Houdt op topniveau te zien acteren in hun eigen achtertuin.

Het vernieuwde circuit krijgt trouwens zijn vuurdoop dit weekend want de medewerkers van RES Axel hebben de omloop reeds klaar voor de ONK wedstrijd die twee weken later doorgaat. De BMB rijders krijgen dus de primeur om voor het eerst op de nieuwe omloop te rijden.
Het rennerspark opent de deuren op Vrijdag om 17 uur en de eerste chronotrainingen starten zoals steeds om 09 uur.

Foto: Frederik ‘VePix.be’ Van Eeckhoven

Uw reacties