Terugblik ADAC Supercross Stuttgart

Terugblik ADAC Supercross Stuttgart
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend ging het ADAC Supercross circus ook van start. Omdat vele van ons toch voornamelijk geconcentreerd waren op wat er in Lille plaatsvond stond dit evenement een beetje ten onrechte in de schaduw. Daarom blikken we vandaag even terug op wat zich daar de afgelopen dagen heeft afgespeeld en hoe de Belgen het daar vanaf brachten.

Voor de totaal overwinning kwam geen belgen in aanmerking de titel van Koning van Stuttgart ging naar Greg Aranda. De Fransman die als ware supercross kampioen gebrandmerkt staat wist op vrijdag de finale te winnen. Dat deed hij voor z’n landgenoot Boris Maillard en de Brit Jack Brunell. Zaterdags stond er geen maat op Gavin Faith de Amerikaan die zich al meermaals tot Australisch supercross kampioen wist te kronen kende op vrijdag problemen en strandde daardoor al in de herkansingen. Maar nu was de overwinning in de finale een feit voor hem, hiermee toonde hij zich sneller dan zijn Amerikaanse talentvolle landgenoot Jace Owen en de winnaar van vrijdag Greg Aranda.

Jeremy Delincé die in Stuttgart zijn supercross debuut maakte was beide dagen dicht bij het halen van een halve finale plaats. De kersverse KMP Repsol Honda piloot had het volgende te verstellen: ‘Ik heb duidelijk nog niet de juiste snelheid in de whoops. Toch was ik beide dagen telkens dicht bij het behalen van een halve finale plaats. Op vrijdag reed ik zelfs heel lang op een kwalificatieplaats tot ik een domme rookiefout maakte. Het leuke is dat we training na training, heat na heat vooruitgang boeken in een voor mij onbekende discipline.’

In de SX2 klasse won de Brit Matthew Bayliss de titel van Prins van Stuttgart. Hij begon het weekend met z’n zwakste resultaat, een 4de plaats, maar daarna finishte de Team Waldmann piloot niet meer naast het podium met een 1ste, 2de en 3de plaats. In de algemene stand ging hij de sterk presterende Fransman Julien Lebeau en de Nederlander Dave Versluis vooraf. Geen van beide ingeschreven belgen overleefde de kwalificatie.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Supercross Stuttgart

Uw reacties