De ADAC MX Masters & Swiss MX Open!

De ADAC MX Masters & Swiss MX Open!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend werd er niet alleen in België motorcross gereden. Zo werd er in Duitsland de eerste manche van het ‘ADAC MX Masters’ kampioenschap afgewerkt. In de Masters klasse daarin Fürstlich Drehna zagen we Max Nagl de overwinning nemen met een tweede en een eerste plaats. Daarmee bleef hij Glenn Coldenhoff vooraf die net evenveel punten catalogeerde. De Nederlander had echter de pech dat de tweede manche steeds doorslaggevend is in het motorcross. Op meer dan tien punten achterstand (36 punten) vonden we Christian Brockel die de derde plaats op het podium mocht beklimmen.

Voor de Belgen in de MX1 klasse was het een middelmatig weekend. Kevin Wouts finishte op een mooie achtste plaats algemeen. Deze plaats had hij te danken aan een twaalfde en een achtste plaats in de reeksen. Jeremy Delincé, die zijn Duitse ADAC MX debuut maakte voor zijn KMP Repsol Racing team, finishte vijftiende algemeen. Hij wisselde een goede eerste manche, waarin hij achtste finishte af met een mindere tweede manche waarin de vijfentwintigste plaats zijn resultaat was.
CAM13228
In Zwitserland werd dan weer op het prachtige parcours van Payerne. Omdat de MX2 klasse daar niet de bekendste namen herbergt, gaan we maar meteen door naar de ‘Swiss MX Open’ klasse. Daarin konden we o.a. Cedric Soubeyras, Valentin Guillod, Kevin Gonseth,… Het waren ook deze drie die het mooie weer maakte op het wondermooie parcours daar in Zwitserland. Valentin Guillod, de jongeman van het Standing Construct Yamaha Yamalube team, domineerde echter beide manches en won daarmee ook beide reeksen. Tweemaal deed deze jongeman dit voor de eveneens op Yamaha rijdende Fransman Cedric Soubeyras. Kevin Gonseth mocht met zijn twee derde plaatsen logischerwijs ook mee als derde op het podium.

Omdat dit alweer de derde manche was van het Zwitserse motorcrosskampioenschap en noch Valentin Guillod, noch Cedric Soubeyras het volledige kampioenschap betwisten is het Kevin Gonseth die daar in de ‘Swiss MX Open’ aan de leiding gaat met 134 punten, daarmee heeft hij dertig punten meer dan tweede man Nicolas Bender die 104 punten catalogeert.

Hieronder kan u enkele interviews bekijken. Het interview met Valentin Guillod is in het Engels.

Foto ADAC MX Masters: adac-mx-masters.de – Foto Swiss MX Open Payerne: insidemotocross.ch

Uw reacties