Goeie Italiaanse GP voor het KEMEA Yamaha Yamalube team

Goeie Italiaanse GP voor het KEMEA Yamaha Yamalube team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Langs de prachtige bergflanken in de omgeving van Arco vond dit weekend de ongetwijfeld meest scenerieke GP van het seizoen plaats. Voor deze eerste GP op Europese bodem vervoegden de EMX rijders zich in de paddock voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Met de jonge belofte Maxime Renaux die er onlangs bijkwam onder de KEMEA tent, werd het een druk weekend.

!cid_02C7A798-7724-4785-9715-C682FAEF4C70@home

De 14-jarige Renaux kwam bij KEMEA terecht nadat Yamaha Europa besliste om deze talentvolle rijder te ondersteunen voor de EK wedstrijden. Maxime overtrof onmiddellijk de verwachtingen door eindoverwinnaar te worden in de EMX125 klasse. Na twee sterke wedstrijden finishte hij in beide manches op de tweede plaats, wat genoeg was voor de zege en de rode leidersplaat.

!cid_C0F0BBF4-4A43-4386-A286-FB02F91BBE58@home

In the EMX2 klasse kende Damon Graulus een echt pechweekend. Het begon nochtans goed voor Damon met de snelste tijd in de kwalificatie maar hij raakte in de eerste bocht van de eerste reeks betrokken bij een massale valpartij. Hij verloor veel tijd en vertrok pas helemaal achteraan. In zijn rush om terug te keren kwam hij nog twee maal ten val en raakte hij niet verder dan de 13e plaats.
In de tweede manche kwam Graulus als 10e door na de eerste ronde. Tegen de 8e ronde was Damon opgeklommen naar de 6e plaats en probeerde hij de kloof met de top 5 te dichten. Hij kon de aansluiting niet maken en finishte op de zesde plaats. In de eindstand werd Damon 6e.

Na zijn sterke vertoning in Argentinië was Brent Vandoninck erop gebrand om te bewijzen dat dit geen lucky shot was. Dit werd al snel duidelijk in de kwalificatie met een elfde plaats, net voor Benoit.

In de eerste reeks kwamen beide rijders slecht weg. Op de verraderlijke omloop kwam Brent van 15e plaats terug naar de elfde stek. Benoit zat aanvankelijk nog verder in de eerste ronden en remonteerde naar de 12e plaats.

!cid_8F30BA7A-6692-45F3-BEB0-DCB868AAC7AE@home

In de slotreeks nam Benoit een goeie start. Hij reed veel beter dan in de eerste manche en gaf de toprijders goeie weerstand. Na enkele mooie duels met Herlings en Ferrandis finishte Paturel mooi als 5e, wat goed was voor de achtste plaats in de eindstand. Benoit staat nu 13e in de tussenstand.
Brent bevond zich in het begin net buiten de top 15 maar klom al snel op naar de 9e plaats. Deze plaats leek hij vast te gaan houden tot het einde maar in de allerlaatste ronde moest Brent Bogers nog voorbij laten gaan. Deze top 10 positie leverde een mooie 9e plaats in de eindstand op. In de tussenstand van het WK staat Vandoninck nu 20e

Brent Vandoninck: “ Ik zat vooraf een beetje in met deze wedstrijd. Ik wist niet echt wat te verwachten daar dit type omlopen niet echt mijn ding zijn. Uiteindelijk is het goed uitgedraaid en ben ik blij om heelhuids het weekend te hebben doorgekomen zonder grote valpartijen. In de tweede reeks had ik wat zand in mijn bril op het einde van de wedstrijd. Ik verloor de concentratie wat en zo kon Bogers mij nog passeren. Ik kijk echt uit naar volgende week in Valkenswaard. Ik hou ervan om in het zand te rijden en ga er volledig voor gaan om een goed resultaat te behalen.”

Benoit Paturel: “ In de eerste manche had ik een slechte start en kon ik nadien geen goed ritme vinden. Ik vond de juiste lijnen niet, maakte veel fouten en reed echt niet zoals het zou moeten. De tweede manche was een pak beter. Ik had een goeie start en voelde me comfortabel op de Yamaha. Het was leuk om met de koplopers in duel te gaan. Er zijn nog enkele puntjes waaraan ik moet werken maar we boeken telkens vooruitgang, wat positief is.”

Damon Graulus: “ Dit was zeker niet waarvoor we naar hier waren gekomen… De trainingen en kwalificatie verliepen goed maar ik raakte betrokken in een val bij de start van de eerste reeks. Ik ging nog tweemaal tegen de vlaken en het werd een reeks om te vergeten. Ook in de tweede wedstrijd kwam ik bijna ten val bij de start maar ik bleef gelukkig recht. Ik kwam terug top op plaats 6 maar door armpump kon ik niet harder pushen. Ik was anders totaal niet vermoeid maar de armen speelden mij parten. Geen goed weekend dus. ik ben teleurgesteld maar zal volgend weekend proberen om terug te vechten. Een nieuw weekend, een nieuwe kans ! Ik zou graag het team willen bedanken voor hun steun en inzet, mijn fans om helemaal tot in Italië af te reizen en nog een speciale merci aan mijn mekanieker Gino en zijn vrouw Ilse voor hun steun.

Maxime Renaux: “ Dit is echt fantastisch ! Ik had een super gevoel op de motor en mijn Yamaha bezorgde mij een superstart in de tweede reeks. Ik ben in een goed team terecht gekomen en zou hiervoor graag Yamaha en Marnicq Bervoets willen bedanken.”

Marnicq Bervoets: “ We gaan met een goed gevoel terug naar België. Jammer dat Damon geen geluk had, anders had het een super weekend geweest. Het is mooi om te zien dat Maxime zo goed rijdt. Hij is pas 14 maar heeft hele mooie dingen laten zien. Benoit kende wat problemen in de eerste manche maar zette dat helemaal recht in de tweede reeks. Brent reed ook heel goed voor zijn tweede GP. Ze moeten beiden nog veel leren maar dat is een deel van het leerproces. We zien progressie en dat is belangrijk. Spijtig genoeg verknalde die crash in de eerste bocht voor Damon gans zijn weekend. De start van het kampioenschap was niet zo goed, maar er is nog niks verloren. Het kampioenschap is nog lang en ik ben ervan overtuigd dat Damon kan terugslaan.

Foto’s : CDS

Uw reacties