Neemt Everts, Geboers Suzuki over?!

Neemt Everts, Geboers Suzuki over?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen dagen kregen we interessante informatie in onze schoot geworpen. Sylvian Geboers, die naar verluid al een kleine vier jaar opzoek is naar een overneme, was in gesprek met enkele serieuze kandidaten om het officiële Suzuki team aan te verkopen.

89545_Herlings_Everts_MXGP_2014_R11_XR_0381_1024Eén van die kandidaten luisterde naar de naam Hans Corvers, bekend van het Kemea Yamaha Yamalube team. Lange tijd leek het erop dat deze het team waarmee Sylvain Geboers vele successen boekte zou overnemen tot, halfweg vorige week plots werd ‘rond verteld’ dat dit niet zou doorgaan.

Meteen ging de carrousel weer aan het draaien. Dit mede omdat het gerucht zo luidde dat een andere Belg het team zou overnemen en dit met de ondersteuning van partners die hem reeds al jaren trouw zijn… De lijst van mogelijke gegadigden werd met de beschrijving plotsklap ingeperkt. Want de paddock mag in deze dan wel vol lopen met Belgen, niet alle Belgen kunnen rekenen op steun van partners die hun reeds jaren trouw zijn. Was het Joel Smets? Marniq Bervoets? Of Stefan Everts? Het is die laatste, melde een intimi me vanuit de paddock in Zweden…

Stefan, die na de Herlings-heisa (lees kaderstuk), uit het ‘Red Bull KTM Factory team’ werd overgeplaatst naar een toen nauwelijks uitgebouwd jeugd team van KTM. Zou in zekere maten belust zijn op revanche. Daarnaast gaan we ervan uit dat ‘The Legend’ misschien het liefst van al nog de touwtjes zelf in handen heeft, iets wat totaal onmogelijk was geworden bij KTM.

Na een korte ‘Whats-App’ conversatie met Stefan Everts, wist ‘The Legend’ ons enkel te vertellen dat hij hierop niet op kon reageren, want dat in deze nog niks beslist is. Daarnaast voegde hij er aan toe nog bij KTM onder contract te liggen tot eind 2016.

Herlings-Heisa
De samenwerking tussen Jeffrey Herlings en Stefan Everts liep niet altijd over rozen. Zo negeerde Jeffrey Herlings meermaals de goedbedoelde adviezen. Het eigenwijze kantje van een kampioen, dat botste met de goedbedoelde raad van een andere kampioen. De toen nog maar 17-jarige Herlings laat zich in 2012 al ontvallen niet goed met de tienvoudige wereldkampioen door één deur te kunnen. Daarbij voegde de jongeman toen: “Wij verschillen héél vaak van mening”. Stefan Everts zag dan ook het gedrag van de man uit Elzendorp vaak met lede ogen aan. Iedereen herinnert zich namelijk wel de Grand Prix van Lierop in 2013, waarin Jeffrey Herlings van start ging met een gebroken schouderblad en dit tegen ieders advies in. In de voorbereiding naar het 2014 seizoen loopt Jeffrey een stressfractuur op, rust is de enige oplossing en dit word dan ook opgelegd door de dokters en Stefan. Maar wederom veegde de Red Bull KTM piloot de vloer aan met dat advies, met een zwaardere blessure als gevolg.
Prado EvertsIn het seizoen van 2014 raakt Jeffrey Herlings opnieuw licht geblesseerd in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië. Stefan Everts geeft de tweevoudig wereldkampioen de raad om niet af te reizen, dit om verdere blessures te voorkomen, in gedachte ook wetende dat de KTM-piloot instaat is om de rest van het seizoen iedereen te overklassen. Dit advies word opgevolgd, maar word na de blessure opgelopen op het ‘Everts & Friends Charity Event’ als rede gegeven van het missen van de wereldtitel. Want zo luidt het als daar enkele punten waren gesprokkeld… Indien de relatie voor 2014 nog niet helemaal verzuurd was, is die dat wel na 2014. Aan het einde van het hele verhaal is het de man die de wedstrijden wint op de motor, Jeffrey Herlings die door Pit Beirer de hand boven het hoofd word gehouden. Stefan Everts krijgt van KTM een nieuwe functie, een functie in het KTM Factory Junior Team waarin hij Josiah Natzke, Jorge Prado Garcia en Conrad Mewse naar een hoger niveau tilt.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties