Aranda blijft winnen in Duitse supercrossen!

Aranda blijft winnen in Duitse supercrossen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend stond er de supercross van München op het programma, in het Olympiapark stonden weer enkele van de beste supercross van Europa aan de start. Maar ook van ver daar buiten, zo konden ze daar ook rekenen op de deelname van enkele snelle Amerikanen.

Op vrijdag avond kregen we als winnaar al één van deze Amerikanen, Ben Lamay op de Meyer Racing Yamaha wist de finale te winnen voor regerend kampioen en leider in het kampioenschap Gregory Aranda. De Fransman wist op zijn beurt de Tsjech Filip Neugebauer voor te houden. Dan volgde er een hele meute aan Amerikanen, Nick Wey werd 4e, Jace Owen 5e en Jeff Alessi 6e. Op Zaterdag was het terug aan Gregory Aranda om te feesten. Met deze overwinning kroont hij zich ook tot koning van München na vorige week in Stuttgart een perfect weekend te rijden. Jace Owen werd tweede op zaterdag en hiermee ook tweede in het weekend klassement. Ben Lamay die op vrijdag nog gewonnen had moest op zaterdag genoegen nemen met een 12e plaats in de finale. Alsnog staat hij op het podium in het Olympiapark.

In de SX2 klasse was het op vrijdag Paul Coates die erg dominant te werk ging, zo won hij beide finales, op zaterdag moest hij genoegen nemen met twee keer een derde plaats. Toch wint de Britse Monster Energy Pfeil Kawasaki Elf team rijder hiermee de Prins van München titel. Net als vorige week deden de Spanjaarden het in de SX2 klasse weer goed, zo mocht Iker Larranaga Olano als tweede mee het podium op en Carlos-Fernandez Macanas als derde.

Resultaten
SX1 – Koning van München
SX2 – Prins van München
SX1 – Algemeen klassement
SX2 – Algemeen klassement

Tekst: Frederik Van Eeckhoven
Foto: Jens Körner

Uw reacties