Husqvarna Factory Line-Up voor 2016 !!!

Husqvarna Factory Line-Up voor 2016 !!!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Motorcycles heeft nu ook hun rijders Line-up bekend gemaakt voor het FIM Motocross World Championship 2016. In de MXGP klasse word er terug beroep gedaan op de Duitser Max Nagl die volgend seizoen wel een nieuwe teamgenoot naast zich krijgt namelijk de Fransman Christophe Charlier. Voor de MX2 klasse werd er voor een totaal nieuwe bemanning gekozen en zo krijgen we de Brit Max Anstie en de Amerikaan Thomas Covington aan de start. Deze nieuwe bezetting voor het team van voormalig wereldkampioen Jacky Martens in de MX2 klasse deed al een tijdje de ronde en is zoals verwacht nu ook officieel gemaakt. Enkel in het team van F1 rijder Kimi Raikkonen en teammanager Antti Pyrhonen is er wel een verrassing op te tekenen door het inlijven van de Corsicaan Christophe Charlier. Maar dan blijft toch de vraag wat gaat er gebeuren met de Australiër Todd Waters die toch wel podiumplaats pakte tijdens de Italiaans Grand Prix in Maggiora !!!

113361_Husqvarna_GPCzechRep_R13_2015_D9P0440_1024 (2)

Antti Pyrhönen – MXGP Husqvarna Factory Racing Team Manager: “We hebben met Max en Christophe een zeer sterk MXGP team. Max ontpopte zich tot één van de sterkste rijder van dit seizoen. De MXGP klasse blijft ongetwijfeld een sterke competitie en ons doel is om Max heel goed te gaan ondersteunen in zijn strijd voor de titel komend seizoen. Het is ook geweldig om Christophe Charlier binnen te halen in het team. Hij is een sterke rijder die nog veel potentieel in zich heeft. We hebben dan ook de juiste middelen die hij nodig heeft om enkele prachtiger resultaten af te leveren. Bovendien, wetende dat Max Anstie in 2017 en 2018 in het team zal toetreden hebben we al een sterke basis voor de toekomst.”

Jacky Martens-MX2 Husqvarna Factory Racing Team Manager: “Ik verheug me er al op om te kunnen samenwerken met Max en Thomas volgend seizoen, als ook met Conrad Mewse in de EMX series. Het zijn allemaal sterke rijders en mooi om aan te kijken op het circuit. Max is een zeer ervaren rijder en één van de snelste in de laatste ronden van de 2015 GP-series. We zullen hard werken om alles in orde te krijgen voor 2016 om hem zo te helpen in zijn goal om wereldkampioen te worden. Thomas is nog een jonge rijder maar toont veel potentieel. Zijn overwinning in de Grand Prix van Mexico toont aan voor wat hij in staat is.”

Tekst : @Kris…
Foto : Husqvarna

Uw reacties