Justin Brayton en Cooper Webb winnen SX van Genova

Justin Brayton en Cooper Webb winnen SX van Genova
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Italiaanse Genova stond er één van de grootste supercross wedstrijden van Europa op het programma. Met namen als Justin Brayton, Cooper Webb, Dylan Ferrandis, Justin Bogle, Valentin Guillod en ga zo maar door was dit een deelnemersveld om U tegen te zeggen. Het format voor de prof klassen was zodanig dat de SX1 klasse 2 main events hadden, de SX1 klasse één main event en dan nog een superfinale om te weten te komen wie de koning van Genova werd.

In de SX1 klasse kregen we Justin Brayton vooraan, met zijn arenacross ervaring kan hij goed zijn weg vinden op dit, in vergelijking met Amerikaanse supercross banen, kleine korte circuit. Maar na het winnen van het eerste main event kwam hij in het tweede main event niet verder dan een 11e plaats, waardoor hij zelfs in het algemeen klassement naast het podium viel. Een podium dat tevens helemaal Amerikaans kleurde. Winnaar van de SX1 klasse werd Cooper Webb met een tweede en een eerste plaats. Brock Tickle werd tweede en Justin Bogle derde. Eerste Europeaan was Dylan Ferrandis op een vijfde plaats.

In de SX2 klasse kregen we de Europees kampioen 250cc aan de start, Nick Kouwenberg. Maar ook Suzuki fabriekspiloot Brian Hsu had wel zin in wat supercross actie. Ondanks enkele supercross specialisten vanuit Italië en zelfs Canada ging het duel toch tussen deze twee toppers vanuit het outdoor wereldje. Nick Kouwenberg wist de holeshot te nemen, maar Brian Hsu dreef gelijkmatig de druk op. Uiteindelijk kon de Duitser voorbij gaan aan Kouwenberg en zo zichzelf kronen tot SX2 kampioen van Genova. Kouwenberg werd tweede en de Italiaan Francesco Muratori werd derde.

Om uit te maken wie de titel koning van Genova voor één jaar mag dragen werd er een superfinale gereden met de beste SX1 en beste SX2 rijders tesamen. Hierin wou Justin Brayton duidelijk de puntjes op de i zetten, als een bezetene nam hij een pracht van een holeshot en liet hij niemand meer passeren. In de tweede bocht werd het ook al meteen duidelijk dat een goede start wel nodig was, zo ging Dylan Ferrandis bijna onderuit en stond zo goed als het gehele pak met een voetje aan de grond. Hiervan profiteerde snelstarter Valentin Guillod en sloeg hij een kloofje richting plaats drie. Echter kwam supercross specialist Cedric Soubeyras nog over Guillod gewipt voor plaats twee. Dylan Ferrandis werd vierde en Justin Bogle vijfde. Beste SX2 rijder in de superfinale was Nick Kouwenberg met een negende plaats.

Hierbij een video van de hoogtepunten van de superfinale.

Voor de resultaten kunt u op de onderstaande links klikken;
SX1
SX2
Superfinale

Tekst: Frederik Van Eeckhoven
Foto: CDS

Uw reacties