Vijf minuten met Brian Bogers

Vijf minuten met Brian Bogers
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het 2017 WK seizoen van Brian Bogers (HSF Logistics Motorsport) was tot nu toe een achtbaan. Een moeizaam begin in Qatar, maar in Indonesië één reeks derde en vervolgens ziek naar Argentinië. Als het van Brian afhangt, is het nu genoeg geweest met aanmodderen. Achteraf zal dan blijken dat zijn overwinning in de Dutch Masters of Motocross van Oss een kantelmoment was! Mxmag sprak met de Eindhovense coureur in aanloop naar de GP van Mexico.

Hoe voelde het om te winnen in Oss?
Brian Bogers: “Supergoed! Vooral omdat de GP’s eigenlijk nog niet zo geweldig lopen. Voor het zelfvertrouwen en voor het hoofd is dit wel rustgevend. Dan weet je toch dat de snelheid goed is. met die twee tweede plaatsen en de overwinning was ik tevreden.”

Je hebt ook al pech gehad. Door ziekte moest je in Argentinië hard vechten om punten te scoren.
Bogers: “Precies, ik werd ziek na Indonesië. Anderhalve week lag ik op bed met een voorholte ontsteking die alleen door middel van antibiotica kon worden bestreden. Gelukkig gaat het nu steeds beter en ik ben hard op weg om weer helemaal fit te worden.”

De overzeese GP’s hakken er dan ook wel stevig in. Hoe zat het met jetlag na de GP van Patagonië?
Bogers:
“Qua slapen valt het nog wel mee, maar die reis zelf is inderdaad pittg. Van het vertrek thuis tot aankomst bij het hotel ginder is gewoon 35 uur reizen. En dat hakt er inderdaad echt in! Daar moet je wel een paar dagen van bijkomen.”

Is die baan in Argentinië echt zo gaaf als die er uit ziet op TV en op foto’s?
Bogers:
“De omgeving is prachtig natuurlijk en de baan zelf is ook heel cool. Alleen was het dit jaar een beetje te veel een racebaan. Ik vond ‘m er dit jaar een beetje te snel bij liggen. Na mijn ziekte was dat een beetje een schok. Want als je even niet hebt gereden zie je dat de snelheid zò hoog ligt! Vooral conditioneel kon ik het in de tweede manche niet bijbenen. In de eerste manche heb ik op mijn tong moeten bijten en lukte het nog.”

Hoe zat je in de Dutch Masters qua snelheid tegenover Jeremy Seewer en Thomas Kjer Olsen, op dit moment de nummers twee en vier uit het WK MX2?
Bogers:
“Als ik kijk naar de tweede manche tegenover Seewer dan ging het in het begin gelijk op. Op het einde was ik gewoon een stuk sneller. In het midden verloor ik iets op hem. Ik was mijn lijnen nog wat aan het zoeken en had wat problemen met mijn ritme.”


Wat heb je nog nodig om ook in de GP’s voor aan te zitten?
Bogers: “Sowieso een goede start. Als je er bij zit in de start dan kan je gelijk met de lop meerijden. Als je er iets minder bij zit dan zie je al gauw dat de kop een gat rijdt. Dan wordt het heel moeilijk om dat dicht te rijden omdat de verschillen zo klein zijn.”

Zal je blij zijn als de overzeese wedstrijden straks achter de rug liggen?
Bogers:
“Toch wel ja. Overzees gaat nooit wennen. Zeker de tijdsverschillen niet omdat we altijd maar kort ter plaatse zijn daar hou je lang last van.”

Succes in Mexico!
Bogers:
“Bedankt, komt goed!”

Foto’s: HSF Logistics Motorsport, Huub Munsters

Uw reacties