Column: Cyril Genot!

Column: Cyril Genot!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals jullie ondertussen waarschijnlijk wel weten, ga ik het hele ADAC MX Masters kampioenschap rijden met de steun van Falcon Motorsport en Seven Management. En laat de ADAC MX Masters nu uitgerekend dit weekend beginnen! Meteen een goed moment dus om jullie mijn eerste column van het seizoen voor te stellen.

De voorbereidingswedstrijden zijn in ieder geval goed verlopen. Ik heb enkele wedstrijden in het ONK gereden, één wedstrijd in Duitsland en één in België. Samen met mijn papa en Dam Racing hebben we de motor ook helemaal op punt gesteld op het vlak van de vering, uitlaat enzovoort. En ik ben heel tevreden met het resultaat! De motor is helemaal standaard, we hebben alleen gewerkt op het vinden van de juiste afstellingen. Ik ben ook heel tevreden dat ik heb kunnen laten zien dat ik goed kan starten. In het verleden was dat vaak één van mijn zwakke punten.

Samen met het Falcon Motorsport team heb ik kunnen ervaren hoe voelt om model te zijn. Lach niet! Het team had namelijk een professionele fotoshoot georganiseerd. Ik ben naar daar getrokken met mijn kameraad Danny die zelf fotograaf is en het zijn twee heel toffe dagen geworden. Ondertussen heb ik ook mijn nieuwe uitrusting al gekregen, ik vind de Troy Lee Designs kledij echt vet! En zelfs mijn laarzen (dank u Joël Oben) passen toevallig perfect bij mijn kledij. Zoals je weet komt het op details aan om mooi foto’s te maken maar de resultaten zijn zeer geslaagd. Oordeel zelf, want er staan ook enkele beelden van deze fotoshoot bij deze column.

LEES MEER  Bonacorsi's afspraak met de geschiedenis en Fantic's herrijzenis

Ik kijk er enorm naar uit om dit weekend naar Duitsland te gaan. We gaan naar de eerste ronde van de ADAC MX Masters met de hele familie. Het is altijd spannend als alles nieuw is: de reis zelf, het verblijf ter plaatse, de nieuwe omgeving. Het circuit van Fürstlich Drehna zelf ken ik niet maar ik weet dat de grond er zanderig is. Ik ga sowieso alles geven. Over mijn KTM 350SX-F ben ik heel tevreden. Hoewel het niet altijd even makkelijk is om de strijd aan te gaan met de 450s past mijn motor mij perfect. De 350 is ook een moto die veel rijplezier biedt.

Op dit moment heb ik vakantie. Doordat ik niet ben meegegaan met de laatstejaarsreis heb ik net geen drie weken vakantie. Pas dan besef je hoeveel makkelijker alles gaat als ik niet naar school hoef! Meer tijd om te rusten en vooral meer tijd om te rijden en om fysiek te trainen. De voorbije maanden heb ik al redelijk wat kilometers afgemaald op mijn fiets. Gelukkig heb ik een prima fiets gekregen van Merida en als de zon schijnt, is het des te leuker om samen met mijn papa door het Limburgse landschap te rijden. Daarnaast werk ik mijn core stability oefeningen af bij mijn kiné Carlo. We zijn daar altijd met hetzelfde groepje mensen en het is wel grappig dat die ondertussen allemaal supporters van mij zijn geworden!

Ik heb nu nog één maand les voor de boeg gevolgd door examens in juni. Daarnaast moet ik ook nog een eindwerk voor wetenschappen afwerken, en als dat allemaal achter de rug is kan ik me eindelijk voltijds toeleggen op mijn sport. Ik kijk er enorm naar uit om voluit voor de cross te gaan!

 Natuurlijk houd ik jullie allemaal op de hoogte. Grote dank aan al mijn sponsors, mijn supporters en iedereen die voor me klaarstaat.
Tot binnenkort op mxmag!

LEES MEER  Problemen stapelen zich op voor Geerts, Watson wint GP!

 

Cyril

Foto’s: Rocket Pix

Uw reacties