Dutch Masters of Motocross live!

Dutch Masters of Motocross live!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een wegens een herstart tumultueus verlopen eerste MX1 race kwam Max Anstie als verdiende winnaar over de meet. Anstie hield Jeffrey Herlings op 8,5 seconden. In de beginfase hield Gautier Paulin gelijke tred met Anstie maar uiteindelijk werd de Fransman derde. Het Husqvarna-feest werd compleet met een prima prestatie van Yentel Martens die als vierde finishte.

De MX1 wedstrijd werd herstart nadat in de eerste start enkele rijders onderuit gingen en in het dranghekken belandden. Hierbij was de Fin Jami Numinnen het zwaarst getroffen. De Rockstar Energy Husqvarna rijder werd afgevoerd met een brancard, ook een fotograaf deelde in de brokken. Daarnaast gingen o.a. Dennis Wiemann, Jeffrey Van der Vlies en Michel Hounson onderuit. In de herstart was Max Anstie als snelste uit de startblokken. Anstie moest echter het initiatief aan Paulin laten. Herlings zat kort achter beide Husqvarna piloten. In de 7de ronde nam Anstie de leiding om die niet meer af te staan. Shaun Simpson leek even op te rukken naar de kop maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 5de plaats. De uitstekend gekwalificeerde Jeffrey Dewulf verdween al in de tweede ronde uit de wedstrijd, hij had een probleem met zijn achterwiel.

MX1 eerste manche
1. Max Anstie, 2. Jeffrey Herlings, 3. Gautier Paulin, 4. Yentel Martens, 5. Shaun Simpson, 6. Filip Bengtsson, 7. Micha-Boy De Waal, 8. Sven Van der Mierden, 9. Rick Satink, 10. Ceriel-Klein Kromhof, 11. Mike Gijsbertsen, 12. Heikki Lang, 13. Greg Smets, 14. John Cuppen, 15. Tom Meijer, 16. Robin Nijkamp, 17. Donny van Wessel, 18. Rico Staat, 19. Joey Bak, 20. Nino Dekker

Thomas Kjer Olsen heeft de eerste MX2 manche op zijn naam geschreven. De Deense fabrieks Husqvarna piloot hield Calvin Vlaanderen en Brian Bogers achter zich. Kopstarter Thomas Covington werd 4de. De Belg Jago Geerts werd mooi maar nipt 5de voor de verrassende Jed Beaton (Carglass-Honda) en Lars Van Berkel. De strijd voor de vijfde plek was zo close dat de drie rijders op minder dan één seconde over de finish kwamen!

MX2 eerste manche
1. Thomas Kjer Olsen, 2. Calvin Vlaanderen, 3. Brian Bogers, 4. Thomas Covington, 5. Jago Geerts, 6. Jed Beaton, 7. Lars Van Berkel, 8. David Herbreteau, 9. Freek van der Vlist, 10. Roy van Heugten, 11. Magné Klingsheim, 12. Anton Gole, 13. Ruben Fernandez, 14. Kay Ebben, 15. Noud van Kraaij, 16. Dylan Walsh, 17. Michel Schoenmakers, 18. Dovidas Karka, 19. Haakon Mindfreboe, 20. Nick Horsten

De MX1 tijdstraining in Harfsen zit er net op! Jeffrey Herlings heeft de pole gepakt op het Peppelenbos. Hij werd op de voet, minder dan 0,2 sec, gevolgd door Max Anstie. Rockstar Energy Husqvarna’s Gautier Paulin kwalificeerde zich als derde. Jeffrey Dewulf reed zijn Motorshop Desmet-KTM naar een knappe vierde tijd, hij volgde op 1,1 seconde van Herlings!

Iets minder toppers, MX1 kampioenschapsleider Max Nagl zegde nog net voor de wedstrijd af, en voorlopig ook wat minder publieke belangstelling dan in Oss.  Toch staat er in alle klassen nog een kwalitatief mooi veld aan de start! De eeerste MX2 race start om 13u 20, de eerste MX1 manche gaat van start om 14u 05.

In de MX2 pakte Brian Bogers, de winnaar van Oss, overtuigend de pole voor HSF Logistics teammaat Calvin Vlaanderen. Thomas Kjer Olsen volgde op bijna 2 seconde. Ook Freek van der Vlist (4de), Thomas Covington (5de) en Jago Geerts (6de) gingen goed rond.

Grote afwezige in de MX2 klasse in de Dutch Masters of Motocross van Harfsen is Nick Kouwenberg. Nick zit momenteel in Zweden om daar te testen met het Zweedse team waarvoor hij zal uitkomen in het Zweedse kampioenschap.  Kouwy’s hoofddoel dit seizoen is uiteraard het EMX250 kampioenschap.

Het Deense talent Mikkel Haarup gaf eerder vanmorgen zijn visitekaartje al af in de 125cc tijdstraining. Hij domineerde de tijdstraining en was een volle twee(!) seconden rapper dan Filip Olsson. Raivo Dankers was de eerste Nederlander op 2,1 seconde. Boy Van der Voorn kwalificeerde keurig als vijfde, Raf Meeuwissen zette de zevende tijd neer.

Foto’s: Huub Munsters

Uw reacties