KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP6 Valkenswaard, Nederland

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP6 Valkenswaard, Nederland
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De GP van Valkenswaard mag dan wel in Nederland plaatsvinden, maar op een bepaalde manier is dit ook een thuisGP voor het KEMEA Yamaha team. Valkenswaard is slechts enkele kilometers verwijderd van de workshop, dus dat maakt dat er in dit weekend veel fans, sponsors en vrienden rond lopen in de paddock.

Na een moeilijke GP vorig weekend in Italië waren de rijders erop gebrand om dit weekend een mooie prestatie neer te zetten op de zanderige omloop. Onder het zandlaagje is er echter een vrij harde laag, wat zeker op zondagnamiddag voor een verraderlijke en moeilijke omloop zorgt.

Na de kwalificatiewedstrijd kreeg Benoit de beste startplaats toegewezen voor de races op zondag met een achtste plaats. Alvin en Brent volgden even verderop op de 13e en 14e plaats. Niet de beste manier om het weekend te starten maar uiteindelijk worden de punten op zondag uitgedeeld.

In de eerste reeks kenden de drie KEMEA rijders een mindere start en waren ze ver buiten de top 10 te vinden. Brent vond in de aanvangsfase enkele goeie lijnen en slaagde erin om in de eerste ronden een pak rijders te passeren. Hij kwam uiteindelijk sterk terug tot op de vijfde plaats. Benoit kon in de beginfase meeslippen met Brent en keerde zelf terug naar de zevende plaats. Alvin werd mooi 11e in deze eerste manche.

In de tweede wedstrijd van de dag had Brent een betere start ditmaal en reed hij onmiddellijk in de top 10. Net zoals in de eerste manche was de Belg heel snel en toonde hij een grote drive om naar voor te snellen. Hij kwam al snel op de derde plaats terecht en probeerde het achterwiel van Seewer te bereiken, maar raakte daar net niet. Deze plaats was echter wel voldoende om de derde trap van het podium te behalen. Het tweede podium uit zijn carrière en het tweede podium voor het KEMEA team van dit seizoen.
Benoit kwam na de eerste ronde als 17e door en had eens te meer een lange weg te gaan. Ditmaal kwam de Fransman terug tot de 9e plaats en werd hij 7e in de eindstand van de GP. In de tussenstand van het WK blijft hij op de vijfde plaats net voor Brent op de zesde plaats.
Alvin kwam als 13e over de streep na een moeilijke wedstrijd terwijl hij nog niet volledig op 100% op zijn krachten kan rekenen. Hij werd 11e in de eindstand en klimt naar de 19e stek in de tussenstand.

De volgende wedstrijd vindt binnen twee weken plaats in het Letse Riga.

Brent Vandoninck: “ In de eerste reeks heb ik heel veel energie moeten geven om terug te keren naar de vijfde plaats. Gelukkig was mijn start in de tweede reeks beter en kwam ik snel op de derde plaats. Ik probeerde nog achter Seewer te gaan maar hij was iets sneller. Het was een moeilijk weekend maar ik ben zo blij dat ik op het podium sta. Na het moeilijke jaar vorig jaar is dit een beloning voor het harde werk. Ik wil graag iedereen uit het team en de mensen rondom mij bedanken voor de steun. Ik kijk al uit naar Letland, waar we een gelijkaardige omloop krijgen. Hopelijk trekken we de lijn verder door!”


Benoit Paturel:
“ Dit weekend was al iets beter dan vorige week, maar de resultaten zijn niet wat we ervan verwachten dus ik ben niet tevreden hiermee. We blijven sukkelen met de starts, dus we moeten hier hard op werken tijdens de volgende weken.”


Alvin Ostlund:
“ Ik ben tevreden van het weekend. Deze omloop ligt mij erg goed en ik amuseer me altijd in Valkenswaard. Maar ik heb de laatste weken weinig in het zand gereden en na een tijd werd ik echt moe, vooral in mijn schouder. Maar ik ben erin geslaagd twee deftige reeksen te rijden, dus hiermee ben ik tevreden en kunnen we blijven verder werken.”

Foto’s @cdsimages

Uw reacties