VLM Tongerlo: zeges voor Verheyen en Vromans!

VLM Tongerlo: zeges voor Verheyen en Vromans!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met twee onuitgegeven winnaars werd de VLM wedstrijd van Tongerlo een primeur. Regerend Inters MX1 kampioen Wesley Verheyen pakte een dubbele reekszege! Bij de Inters MX2 was Dieter Vromans de regelmatigste met twee tweede plaatsen.

Een pluim voor de mensen van het CKP Racing team! Zaterdag kregen ze af te rekenen met enkele flinke regenbuien zodat ze ook noodgedwongen na de JMS wedstrijd verreden was de vrije training moesten annuleren om het circuit te sparen. Kosten nog moeite werden gespaard op het circuit in rijdbare toestand te krijgen. Het lag er ‘s morgens dan ook zwaar bij maar naar gelang de dag vorderde werd het steeds droger. 37 inters hadden hun weg naar het circuit in Tongerlo gevonden. Tijdens de tijdtraining was MX2 rijder Jonathan Banken vlot de snelste. En dat liet hij ook in beide manches zien. Toch werd hij niet de eindwinnaar!

Valpartij met Vromans en Van Massenhoven bij de start van de eerste mache!

In de eerste manche duikt Banken als eerste de bocht in,  Vromans en Van Massenhoven komen tijdens de start in aanraking met elkaar en gaan beiden tegen de vlakte. Banken word op de voet gevolgd door Wesley Verheyen die de druk hoog opschroeft en de leiding overneemt van Banken. Met nog 7 minuten te gaan weet Banken de rollen weer om te draaien hij neemt hij Verheyen weer te grazen… Maar victorie kraaien kan Banken echter nog niet! Met nog twee ronden te gaan komt Banken zonder benzine te staan en is het over en uit en zo wint Verheyen de eerste manche. De CKP rijder Jens Van Meer werd tweede voor Kenny Janssens.

Wie een opmerkelijke wedstrijd liet zien was Greg Smets hij kwam van buiten de top 10 naar een knappe 4de plaats. Ook Kristof Salaets moest eerst op stoom komen en werd beloont met de 5de plaats. David Cools liet zien weer op dreef te komen en dat er met hem zeker nog rekening moet gehouden worden met een 9de plaats was hij de beste MX2 rijder.

Jonathan Banken met kop en schouders!

David Cools had reden tot blinken! Hij werd tweede bij de Inters MX2 na Dieter Vromans.

De tweede manche had Banken voldoende getankt en liet zien dat hij duidelijk de snelste was in Tongerlo en reed van start tot finish ruim aan de leiding. Kenny Janssens startte in zijn kielzog.  De winnaar van de eerste manche Wesley Verheyen maakte meteen wat plaatsen goed en zat al vlug in tweede stelling. Janssens moest Van Meer laten passeren die opzoek ging naar Verheyen. Banken nam de benen en Verheyen en Van Meer speelden haasje over. Verheyen ging in de fout, kwam ten val en moest weer opzoek naar Van Meer, twee ronden voor het einde kwamen ze weer in een duel verwikkeld en  trok Verheyen aan het langste eind. Janssens werd vierde voor Van Massenhoven en Smets. Verheyen was dus de grote triomfator bij de MX1.

Vromans kwam van ver en wist als 2de MX2 rijder te finishen en dat leverde hem de eindoverwinning op in de MX2.

Inters MX1 reeks 1
1. Wesley Verheyen, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Greg Smets, 5. Kristof Salaets, 6. Jonas Salaets, 7. Steven De Beuckelaer, 8. Kevin Van Geldrop, 9. Jasper van der Mieren, 10. Sven Wouters

Inters MX1 Reeks 2
1. Wesley Verheyen, 2. Jens Van Meer, 3. Kenny Janssens, 4. Wouter van Massenhoven, 5. Greg Smets,  6. Kevin Van Geldrop, 7. Kristof Salaets, 8. Steven De Beuckelaer,  9. Jasper van der Mieren, 10. Kenzo Buys

Inters MX1 eindstand
1. Wesley Verheyen 50, 2. Jens Van Meer 44, 3. Kenny Janssens 40. 4. Greg Smets 34, 5. Kristof Salaets 30, 6. Kevin Van Geldrop 28, 7. Steven De Beuckelaer 27, 8. Wouter Van Massenhoven 26, 9. Jasper Van der Mieren 24, 10. Kenzo Buys 21

Inters MX2 reeks 1
1. David Cools, 2. Dieter Vromans, 3. Frederik Daenen, 4. Kevin Schellens, 5. Bram Schoepen, 6. Thallon Caspermans, 7. Kristof Scheynen, 8. Enzo Aerden, 9. Jonathan Banken, 10. Nick Peers

Inters MX2 reeks 1
1. Jonathan Banken, 2. Dieter Vromans, 3. Kevin Schellens, 4. David Cools,  5. Bram Schoepen, 6. Enzo Aerden,  7. Kristof Scheynen, 8. Frederik Daenen, 9. Thallon Caspermans, 10. Bart Janssens

Inters MX2 eindstand
1. Dieter Vromans 44, 2. David Cools 43, 3. Kevin Schellens 38, 4. Jonathan Banken 37, 5. Frederik Daenen 33, 6. Bram Schoepen 32, 7. Enzo Aerden 28, 8. Kristof Scheynen 28, 9. Thallon Caspermans 27, 10. Bart Janssens 21

Tekst en foto’s: Karine Discart

Uw reacties