Dubbelslag Thomas Kjer Olsen in Emmen!

Dubbelslag Thomas Kjer Olsen in Emmen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Kjer Olsen ging tijdens de Dutch Masters of Motocross in Emmen gewoon door op het elan van Kegums! De Rockstar Energy  Husqvarna rijder won beide manches telkens voor zijn teamgenoot Thomas Covington. HSF Logistics Motorsport’s Brian Bogers werd derde in de eindstand, hij werd telkens derde op de Motodrome. Dankzij een zeer knappe tweede manche waarin hij 4de werd eiste Jago Geerts de vierde plaats in de eindstand op!

In de MX2 pakte Brian Bogers ‘s morgens de pole voor F&H Kawasaki rijder David Herbreteau, Freek Van der Vlist en Rockstar Energy Husqvarna duo Thomas Kjer Olsen en Thomas Covington. Jago Geerts was de beste Belg met een zesde plaats. Geen Lars Van Berkel vandaag op de Motodrome. Naar verluidt is het tot een breuk gekomen dus de Veghelaar en Vamo Honda. Micael Ivanov was wel aan de slag in Emmen.

De eerste manche werd een kolfje naar de hand van Thomas Kjer Olsen. De Deen had geen superstart maar schoof goed op vanop de vijfde plaats in de eerste ronde. Bogers was snel op kop gekomen nadat hij het heft had overgenomen van kopstart Klingsheim. Een driegevecht tussen Bogers-Covington en Olsen leek in de maak maar toen de HSF Logistics rijder naast de baan belandde, kreeg Olsen vrij spel. Uiteindelijk won hij met 15 seconden voorsprong op teammaat Covington! EMX250 rookie Jago Geerts kwam als 6de over de meet.

Ook in de tweede reeks stond er geen maat op Olsen. Weer was Bogers na een goede start de vroege leider. Vaessen kon zijn prestatie van de eerste race niet herhalen door een valpartij in de start. Als leider in de tussenstand kon Bogers een overwinning goed gebruiken maar hij kon niet weerstaan aan de druk van “TKO” en Covington.  Toen deze laatste in de fout ging, kon Olsen controlerend uitrijden. Meteen zijn vierde reekszege in de Dutch Masters of Motocross, hij wordt bovendien ook de nieuwe leider! Ook Jago Geerts deed in het klassement een goede zaak. We vinden de Sahkar KTM piloot nu terug op de 4de plaats op amper 3 punten van de derde, Calvin Vlaanderen.

MX2 Race 1
1. Thomas Kjer Olsen, 2. Thomas Covington, 3. Brian Bogers, 4. Bas Vaessen, 5. David Herbreteau, 6. Jago Geerts, 7. Magné Klingsheim, 8. Roy Van Heugten, 9. Ruben Fernandez, 10. Marcel Conijn

MX2 Race
1. Thomas Kjer Olsen, 2. Thomas Covington, 3. Brian Bogers, 4. Jago geerts, 5. Freek van der Vlist, 6. David Herbreteau, 7. Jed Beaton, 8. Ruben Fernandez, 9. Roy Van Heugten, 10. René De Jong

MX2 Emmen eindstand
1. Thomas Kjer Olsen 50, 2. Thomas Covington 44, 3. Brian Bogers 40, 4. Jago Geerts 33, 5. David Herbreteau 31, 6. Freek van der Vlist 26, 7. Ruben Fernandez 25, 9. Roy Van Heugten 25, 9. Magné Klingsheim 21, 10 René De Jong 20

Tussenstand Dutch Masters of Motocross na 3 ronden
1. Thomas Kjer Olsen 135, 2. Brian Bogers 129, 3. Calvin Vlaanderen 84, 4. Jago Geerts 81, 5. Thomas Covington 80, 6. Freek van der Vlist 77, 7. David Hebreteau 73, 8. Jed Beaton 59, 9. Roy Van Heugten 57, 10. Ruben Fernandez 46

Alle resultaten hier

Foto’s: Huub Munsters

Uw reacties