EMX250 leider Morgan Lesiardo naar Monster Energy Kawasaki

EMX250 leider Morgan Lesiardo naar Monster Energy Kawasaki
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Huidig EMX250 leider Morgan Lesiardo maakt de overstap naar Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team. De jonge Italiaan die voor het Italiaanse Maggiora Park privé-team uit kwam zal volgend weekend in Duitsland zijn MX2 GP debuut maken.

Sinds het begin van het seizoen is Monster Energy Kawasaki MX2 getroffen door blessures. Adam Sterry heeft drie weken geleden in Valkenswaard zijn knieligamenten beschadigd en zal  de rest van het seizoen missen. De Britse coureur onderging een succesvolle operatie, maar hij komt voor het einde van het WK seizoen zeker niet meer in actie waardoor het Franse team naar een vervanger op zoek was.

De jonge Italiaan Morgan Lesiardo, vorige maand pas achttien jaar geworden, leidt momenteel in het Europese MX2 kampioenschap. Lesiardo vervoverde al drie podia tijdens de eerste drie ronden. Omdat er geen EMX250 race is in Teutschenthal kan hij komend weekend zijn GP debuut maken!

Ook van Stephen Rubini is er goed nieuws. Hij zal er opnieuw bij zijn in Duitsland. De jonge Fransman herstelde  van een enkelletsel dat hij enkele dagen voor Valkenswaard opliep.

Morgan Lesiardo: “Ik ben zo blij met deze kans van het Monster Energy Kawasaki MX2 team! In de eerste drie ronden van het EMX250 liet een goede snelheid zijn met het Italiaanse  Maggiora Parkprivé-team. Dankzij hen kan ik deze stap maken  en ik ben hen dan ook veel dank verschuldigd. Ik blijf doorgaan met het EK kampioenschap, ondertussen probeer ik ervaring op te doen en goede resultaten te halen in de MX2 GP’s.”
 

Uw reacties