KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP7 Kegums, Letland

KEMEA Yamaha Official MX2 Race Report, GP7 Kegums, Letland
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na het podium van Brent twee weken terug in Valkenswaard waren de verwachtingen hoog gespannen voor de Gp van Letland, waar de omloop vrij gelijkaardig is aan deze in Nederland. Uiteindelijk draaide het weekend helemaal anders uit dan voorzien, maar zowel Benoit als Brent toonden vechtlust terwijl Alvin opnieuw goeie progressie liet zien na zijn blessure.

In de kwalificatiereeks op zaterdag finishte Brent als eerste KEMEA rijder op de 9e positie. Benoit volgde op de 12e plaats en Alvin kwam niet verder dan de 19e plaats nadat hij zijn draai niet vond in de wedstrijd.

Zondagmorgen in de warm-up was Brent juist begonnen aan een snelle ronde toen hij plots een felle pijnscheut voelde ter hoogte van zijn ribben. De pijn was nauwelijks te harden in zijn rib/rug en hij kon amper ademen. Na een eerste behandeling van de kine zag het er dan ook nog naar uit dat Brent niet zou starten. Maar na een beetje te bewegen ging het beter en beter en besloot Vandoninck om toch van start te gaan.

In de eerste reeks reden de KEMEA rijders alledrie achter elkaar in de eerste ronde op de 12e,13e en 14e positie. Ondanks de pijn was Brent bezig aan een sterke manche en reed hij op de 9e plaats toen hij op het einde van de 8e ronde hard ten val kwam. Hij verliet de wedstrijd maar hield gelukkig geen verdere blessures over aan de val. Benoit had moeite om op te schuiven en kwam als 11e over de finish. Alvin van zijn kant verloor in het begin enkele plaatsen maar kwam naar het einde van de wedstrijd beter in zijn ritme om als 13e over de streep te komen.

Met enkele extra pijnstillers ging Brent ook in de tweede reeks van start en probeerde de pijn te verbijten om de schade zoveel mogelijk te beperken. Na een slechte start kwam hij uiteindelijk van buiten de top 20 terug naar de 14e plaats en scoorde zeven belangrijke punten voor het kampioenschap. Alvin had een degelijke start en slaagde erin om als tiende te finishen na een solide wedstrijd. Hij werd ook 10e in de daguitslag en staat nu op de 18e plaats in het kampioenschap. Benoit startte buiten de top 10 maar zat ditmaal beter in de wedstrijd. Hij kwam terug naar de zesde plaats en werd 8e in de eindstand. In de tussenstand van het wk blijft hij op de vijfde plaats, net voor Brent op de zesde plaats.

De rijders krijgen nu een weekend zonder wedstrijd om dan vervolgens naar Teutschenthal af te reizen.


Benoit Paturel:
“ Ik ben niet tevreden met de resultaten dit weekend. De eerste manche kwam ik nooit in de wedstrijd en reed ik slecht. De tweede reeks was ok, maar ook niet meer dan dat. Ik voelde mij beter maar het resultaat is niet wat ik zou willen. Ik blijf sukkelen met de starts en weet dat iedereen er alles aan doet om dit te verbeteren, dus ook ikzelf moet dat blijven doen. Ik kijk wel al uit naar de GP in Teutschenthal, waar ik graag rijd.”

Alvin Ostlund: “ Ik ben eigenlijk vrij tevreden van de Letse GP. Vele rijders zeiden dat de omloop er heel zwaar en moeilijk berijdbaar bijlag, maar ik heb mij eigenlijk wel geamuseerd tijdens de wedstrijden zondag. Op zaterdag reed ik nog heel slecht maar telkens ik op de omloop kwam ging het beter en beter. Ik moet nog steeds wat kracht bijkweken na mijn blessure maar voel dat het in de goeie richting gaat, en dat moeten we hebben. Tijdens het vrije weekend zal ik op de hardere omlopen trainen zodat ik de stijgende lijn in Duitsland kan verderstrekkend.”

Brent Vandoninck: “Het is vrij duidelijk dat ik het weekend anders in gedachten had… Ik voelde me goed op zondagmorgen maar kreeg plotseling af te rekenen met die vreselijke pijn. Ik heb mezelf dan opgepept en mede door de adrenaline ging het al bij al niet zo slecht in de eerste reeks. Ik had wel geen kracht, en daardoor kon ik de motor ook niet houden bij de crash. Ik ging hard tegen de vlakte maar gelukkig had ik niet te veel extra pijn. Ik nam nog extra pijnstillers voor de start van de tweede manche en was daardoor niet te scherp voor de wedstrijd. Uiteindelijk kon ik nog enkele punten behalen dus dat is wel goed. Opstaan deze morgen was vrij pijnlijk en ik heb toch het gevoel dat er iets nog niet goed zit. Ik heb een afspraak dinsdag bij de dokter om de oorzaak te zoeken en gelukkig hebben we een weekend zonder GP om wat te kunnen bekomen.”

Images @shotbybavo

Uw reacties