Micha-Boy De Waal voor Vamo Honda in het WK MX2

Micha-Boy De Waal voor Vamo Honda in het WK MX2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Micha-Boy De Waal (21) zal de rest van het wereldkampioenschap MX2 uitkomen voor VAMO Honda team. Door het vertrek van Lars van Berkel kwam er een plaats vrij binnen dit team die ingevuld zal worden door de crosser uit Veen.

De Waal is in Nederland bezig aan een sterk seizoen op de 450 met het No Fear Jumbo BT Motorsport team. Hij leidt het ONK MX1 en staat 9de in de hoogstaande Dutch Masters of Motocross. De overeenkomst met VAMO Honda team is mede tot stand gekomen door de ondersteuning van No Fear Energy en Jumbo supermarkten. Naast de wedstrijden om het WK MX2 zal de Waal wel gewoon voor No Fear Jumbo BT Motorsport team blijven rijden in de Dutch Masters of Motocross MX1.

Micha-Boy De Waal: “Ik voel me super thuis binnen het No Fear Jumbo BT Motorsport team en ik ben dan ook blij dat zij mij de kans geven om voor het VAMO Honda team de Grand Prix MX2 wedstrijden te gaan rijden. In Valkenswaard en Letland heb ik al wat ervaring op kunnen doen maar toen hadden we een hele korte voorbereiding. Nu kunnen we ons beter voorbereiden en ik ga er daarom vanuit dat het scoren van WK punten zeker tot de mogelijkheden moet behoren.”

Stevan Vandeweyer, team manager Vamo Honda: “We kijken er naar uit om het seizoen verder af te werken met Micha. Snel van motor en categorie veranderen quasi zonder voorbereiding is echt lastig maar De Waal geeft altijd het beste van zichzelf. Door deze regeling zal hij zich ook meer kunnen toeleggen op de MX2 GP’s.
Met Lars (Van Berkel) zijn we er wederzijds achter gekomen dat het voor iedereen beter is dat onze wegen scheiden. Hoe jammer het ook is dat het niet is gelukt. Dat hoort helaas ook bij motorsport. We behouden in ieder geval mooie herinneringen aan het succesvolle voorseizoen dat we samen afwerkten. Hierbij will we Lars dan ook het allerbeste wensen met zijn verdere sportieve carrière.”

Foto: Bavo

Uw reacties