ADAC: Belgen doen het uitstekend in kwalificaties Bielstein

ADAC: Belgen doen het uitstekend in kwalificaties Bielstein
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd in het Duitse Bielstein, gelegen zo’n twee uur ten oosten van Lommelwood, de kwalificatiewedstrijden verreden voor de vierde manche van het ADAC MX Masters kampioenschap. Desondanks de relatieve kleine afstand tussen België en Bielstein zagen we helaas niet echt meer Belgen als gebruikelijk een poging wagen in het competitieve veld van de ADAC Masters! In de Youngsters categorie, waar Martin Krc de snelste tijd neerzette voor Adrien Malaval en Jakub Teresak, waagde twee Belgen hun kans. Thomas Vermijl deed dit met allure en kwalificeerde zich als tiende. Onze andere landgenoot Omar Baloglu werd verwezen naar de LCQ-wedstrijd waarin de eerste zes zichzelf nog kunnen kwalificeren, Baloglu finishte in deze LCQ-wedstrijd verdienstelijk veertiende en kwalificeerde zich dus niet.
In de Masters klasse zagen we twee Belgen kwalificatie Groep 2 domineren. Met Jeremy Delincé en Jeffrey Dewulf tikte twee Belgen als snelste af in deze groep. Dit voor Brian Hsu, Mike Stender en Angus Heidecke. In dezelfde groep vonden we Jens Getteman op een zevende plaats en Nathan Renkens op een negende plaats. Kevin Fors werd door z’n achttiende tijd verwezen naar de LCQ-wedstrijd, waarin hij zich met een zesde plaats in extremis wist te plaatsen voor de wedstrijden van morgen.

In Groep 1, die eerder op de dag hun tijd kon zetten ging de snelste tijd naar Lukas Neurauter. De Oostenrijker was sneller dan de Duitsers Filip Neugebauer en Dennis Ullrich. In deze groep kwam één belg in actie, Matthias Plessers mocht met een negenentwintigste tijd ook aanschuiven voor de LCQ-wedstrijd. Daarin werd hij tweeëntwintigste, niet voldoende voor kwalificatie.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: Brent “BrentMXPics” Verheyen

Uw reacties