ADAC: Dewulf en Getteman stranden op zucht van podium

ADAC: Dewulf en Getteman stranden op zucht van podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Gisteren presteerde onze landgenoten meer dan behoorlijk in de ADAC wedstrijd van Bielstein. Het was dan ook de vraag of ze deze sterke prestaties vandaag konden evenaren of eventueel zelfs nog konden verbeteren.

Michael Sandner – Foto: Brent “BrentMXPics” Verheyen

In de Youngsters klasse was het uitkijken naar het resultaat van Thomas Vermijl. Hij wist zich gisteren met een tiende plaats te kwalificeren voor vandaag en deze plaatst benaderde hij in de einduitslag opnieuw. Met een vijftiende en twaalfde plaats legde hij beslag op een elfde plaats algemeen. De overwinning in de klasse van Thomas Vermijl ging naar Martin Krc. De jonge Tsjech finishte in de eerste manche als vierde, dit achter winnaar Michael Sandner, Jeremy Sydow en Tom Koch. Deze vierde plaats was voldoende omdat Krc de tweede manche wist te winnen voor Tom Koch en de Slovaak Richard Sikyna die in de eerste manche pas tiende was. De winnaar van de eerste reeks Michael Sandner liet met een zesde plaats net iets teveel punten liggen en kwam zo 3 punten te kort voor de dagzege.

Michael Krc – Foto: Brent “BrentMXPics” Verheyen

Martin Krc troefde met 43 punten Tom Koch af die één puntje minder telde. Tom Koch op zijn beurt had aan zijn 42 punten voldoende om de op 40 punten gestrande Michael Sadner achter zich te laten.

Bij de MX Masters categorie was het uitkijken of onze landgenoten, na hun sterke vertoon in de kwalificaties, ook mee zouden kunnen gaan spelen voor de overwinning en de dichte ereplaatsen.

Voor de overwinning helaas niet, want één man was vandaag in Bielstein net iets sterker dan de rest, deze man die beide manches won was niet toevallig Dennis Ullrich. Echter in allebei deze manches werd de Duitsers met de voeten op de grond gehouden door één van onze landgenoten. In de eerste manche was het Jens Getteman die sterk weerwerk bood door dicht op een tweede plaats te finishen. Dit voor Angus Heidecke, Jaromir Romancik en onze andere landgenoot Jeremy Delincé. Jeffrey Dewulf op zijn beurt finishte twaalfde na een start net buiten de top twintig, Nathan Renkens en Kevin Fors bleven puntenloos in deze eerste manche.

Dennis Ullrich – Foto: Brent “BrentMXPics” Verheyen

In de tweede manche ging het fout in de start voor Jens Getteman. De man die tweede finishte in de eerste manche kwam als één van de laatste door na één ronde. Jeffrey Dewulf kende op zijn beurt dan weer een betere start door rond de tiende positie door te komen. De man uit Jabeek ging als een bezetene te keer opzoek naar glorie en rolde de ene tegenstander na de andere op. Ook Jeremy Delincé die op dat ogenblik op een zesde plaats vertoefde, Jeremy Delincé zou echter even later uitvallen. Dit zou echter een zorg wezen voor Jeffrey Dewulf die ook nog voorbij Jaromir Romancik ging. Om daarna te profiteerde van het uitvallen van Hunter Lawrence om zo op een tweede plaats te finishen op net geen zes seconden van Dennis Ullrich en dat voor Jaromir Romanic, Christian Brockel en Angus Heidecke die de top vijf vervolledigde.

Jeffrey Dewulf – Foto: Brent “BrentMXPics” Verheyen

En wat dan met Jens Getteman? De Kawasaki piloot reed zijn eigen wedstrijd in de wedstrijd opzoek naar zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap en strandde op een meer dan verdienstelijke twaalfde plaats. Nathan Renkens op zijn beurt kwam net niet tot het scoren van punten op een éénentwintigste plaats en beide KMP Honda piloten Kevin Fors en Jeremy Delincé kende in deze tweede manche een zure “Did Not Finish”.

Courtney Ducan – Foto: Brent “BrentMXPics” Verheyen

In Duitsland werd eveneens een vrouwenwedstrijd betwist, daarin toonde de Nieuw-Zeelandse Courtney Ducan haar in beide reeksen de sterkste tegenover Larissa Papenmeier en de Nederlandse Nicky van Wordragen.

Alle uitslagen kan u opvragen via deze link.
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: Brent “BrentMXPics” Verheyen

Uw reacties