Antwerp Endurocross: Bengt Laeremans stunt!

Antwerp Endurocross: Bengt Laeremans  stunt!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een oude vos verliest zijn streken niet. Hoewel er geen haar op ons hoofd staat dat er aan denkt om Bengt Laeremans (40) oud te noemen, troefde de ervaren Herentalsenaar in de Superfinale toch maar mooi de actuele Belgische endurotop af! Die Superfinale was een zeer gepaste afsluiter van een magistrale Endurocross Antwerp editie.

Na kwakkelweer in 2016 werden de dames en heren van Racing Center Events vandaag beloond met tropisch weer en heel wat publieke belangstelling. De stralende zon deed de schitterende omloop alle eer aan. Door de BK status kreeg de vierde Endurocross bovendien een bijkomende sportieve dimensie.

 

Cédric Melotte op de ‘Wall ride’

Voor de toppers uit Belgische Kampioenschap kwam het er vooral op aan om Deurne zonder kleerscheuren te verlaten en regelmatig te scoren. Zowel Cédric Melotte (Yamaha) als ex-Belgisch kampioen Jean-François Goblet toonde zich de behendigste enduristen in hun sprintraces. Laeremans liet in de Pro Klasse echter ook al zien dat hij op de spectaculaire, technische baan uit de voeten kon! Ook Joël Smets trok zich uitstekend uit de slag en haalde het podium in de Pro klasse. Helaas geen Smets in de Superfinale. De korte explosieve sprints waren niet van de poes en het extreem warme weer maakte de uitdaging des te zwaarder waardoor Smets zich zo ‘choco’ gereden verklaarde dat hij de Superfinale liet schieten. Wél in de Superfinale, als neofiet in de Endurocross nog wel, was Dieter Vromans.

Melotte vertrok als favoriet voor de Superfinale. De tweevoudige mx GP winnaar was als eeste weg voor Goblet, Cremer en Laeremans. Laeremans had zo zijn plekjes bleek. Dat Bengt technisch een erg begenadigd piloot is, werd nog maar eens bevestigd. Laeremans rekende eerst op de coole wallride af met Goblet om vervolgens naar leider Melotte toe te rijden. Toen Bengt in de aanval trok en zijn snelste ronde van de dag neerzette moest ook Melotte buigen. De Naamse Yamaha piloot bleef aanklampen maar Laeremans pakte toch zeer overtuigend de winst, en de bijhorende winstpremie van €1000!

Laeremans en Goblet staan nu gelijk met elk twee Endurocross zeges!

Voor de snelle Jilani Cambré werd de Endurocross een teleurstelling. De zieke Husqvarna piloot kwam niet uit de verf zoals hij wilde met twee 5de plaatsen in de heats. Na een flinke val die een vleeswonde aan zijn arm opleverde, zat deze editie er helaas op voor Jilani. Andy Truyts was goed op dreef en haalde wél de Superfinale, daarin werd de ‘Tank’ 11de. In de totaalstand van de BK Inters eindigde Andy keurig als 7de.

KTM Racing Center Superfinale
1. Bengt Laeremans, 2. Cédric Melotte, 3. Jean-François Goblet, 4. Cédric Cremer, 5. Antoine Magain, 6. Maxime Warenghien, 7. Lucas Dolfing, 8. Kevin Gauniaux, 9. Matthew Vanoevelen, 10. Jérôme Martiny

Eindstand BK Inters
1. Cédric Melotte, 2. Jean-François Goblet, 3. Matthew Vanoevelen, 4. Cédric Cremer, 5. Kevin Gauniaux, 6. Jérôme Martiny, 7. Andy Truyts, 8. Andrew Leloup, 9. Antoine Magain, 10. Thierry Wansart

Enidstand Pro Klasse
1. Bengt Laeremans, 2. Maxime Warenghien, 3. Joël Smets, 4. Lucas Dolfing, 5. Dieter  Vromans , 6. Dieter Aerts, 7. Joey Smet, 8. Pascal Brlingieri, 9. Tim Godrie, 10. Adrien Wagener

De 3 tenoren van de Antwerp Endurocross 2017: #2 Melotte, #65, Goblet, #33 Laeremans

Foto’s: Plan-B

 

Uw reacties