Dietger Damiaens wint VLM in Genk

Dietger Damiaens wint VLM in Genk
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De VLM piloten mochten na vorig weekend het Lommelse zand te hebben bedwongen zich ditmaal opmaken voor de harde Genkse ondergrond. Bij de Inters MX1-MX3 was het Dietger Damiaens die zich na vorige week Lommel nu ook in Genk tot winnaar wist te kronen. Zowel in reeks één waar hij Jens Van Meer achter zich wist te houden als in Reeks twee waar Kristof Salaets de dichtste belager was wist Damiaens zich de sterkste. In de dag uitslag was het echter wel niet Van Meer of Salaets, maar Greg Smets die uiteindelijk nog met een derde en een vierde plaats het dichtst in de buurt van Damiaens wist te komen. Voor Jonas Salaets die net één puntje overschot had op Kristof Salaets om alsnog als derde mee naar het podium te mogen.

Dietger Damiaens op weg naar een dubbele reekszegen in Genk (foto: Dieter Jans)

Een magere opkomst bij de inters (25 deenemers), mede de oorzaak daarvan was de enduro wedstrijd  in Deurne waar enkele topers de kleuren van hun plaatselijke sponsor verdedigden. Verrassende snelste tijd tijdens de tijdtraining kregen we van Arno Aerden.

De Griekse rijder Emmanouel Krikitos kwam als snelste uit de startblokken gevolgd door Jens Van Meer die de eerste ronde al meteen de koppositie over neemt , Krikitos kan de tweede plaats enige tijd behouden tot dat Dietger Damiaens zijn neus aan het venster steekt, hij gaat eerst Greg Smets voorbij en in de 5é ronde moet ook de jonge Griek aan de druk van Damiaens weerstaan .Dan gaat hij opzoek naar Van Meer en éénmaal hij die te grazen heeft bouwt  hij ronde na ronde zijn voorsprong verder uit. De rijder van MC De Biuiting Emmanouel Krikitos kan lange tijd de 3é plaats behouden maar in de slotfase moet hij zijn meerdere erkennen in Greg Smets die hem naar de 4é plaats verwijst.

Greg Smets werd tweede vandaag!

De wederoptredende Jonas Salaets reed van start tot finish op een 5é plaats. De tweede manche duikt Kristof Salaets het eerst de hoek om bij de eerste bocht gevolgd door Jens Van Meer en Dietger Damiaens. Ook nu is Emmanoul Krikitos weer vooraan te vinden op de 4é plaats . Van Meer heeft een lekke band en komt ten val en verdwijnt  zonder erg uit de wedstrijd. Na enkele ronden neemt tenor Damiaens de leiding over van Kristof Salaets . Bijna de gehele manche rijd Krikitos op de derde positie maar kan deze jammer genoeg niet behouden door de sterk opklimmende Jonas Salaets die Greg Smets mee op sleeptouw nam en zo plaats 3 en 4 veroverden in de slotfase. Damiaens wint voor Kristof Salaets en zijn neefje Jonas Salaets sluit de top drie af. Kristof Salaets valt nipt naast het podium door zijn minder goed resultaat in de eerste manche. Een tevreden MC De Buiting kamp met de top 5 plaats van hun rijder Emmanouel Krikitos die steeds betere resultaten weet neer te zetten.

 

Uitslag

Pos Nr. Naam Totaal punten R1 R2
1 40 DAMIAENS DIETGER 50 25 25
2 22 SMETS GREG 38 20 18
3 47 SALAETS JONAS 36 16 20
4 17 SALAETS KRISTOF 35 13 22
5 37 KRITIKOS EMMANOUIL 34 18 16
6 135 GEURTS ROEL 30 15 15
7 44 BUYS KENZO 25 12 13
8 5 TRUYENS GUNTHER 23 11 12
9 27 VAN MEER JENS 22 22 0
10 23 BAELEMANS GLENN 21 10 11
11 29 VAN DER MIEREN JASPER 14 0 14
12 10 VALCKX BRAM 14 14 0
13 4 WOUTERS SVEN 10 0 10
14 33 AERDEN ARNO 9 9 0
15 129 JONSSON TOM 0 0 0

Tekst: Carine Discart/Dieter Jans
Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties