MCLB: Kon David Segers opnieuw demonstreren in BK-proef?!

MCLB: Kon David Segers opnieuw demonstreren in BK-proef?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd in Sint-Maria Lierde voor BK punten gestreden om het Belgisch Kampioenschap in de MCLB federatie. Na de boycot van vorige week stond dit weekend wel iedereen aan de start.

Uit de start van de eerste manche zagen we Jurgen Wybo als snelste wegschieten. De man die zich in Ernee nog voor het EMX250 wist te kwalificeren kreeg het echter al snel moeilijk in de warme weersomstandigheden. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken. De leiding kwam daardoor in handen van Wietse Brackman. De Husqvarna piloot en teamgenoot van “Woby”, deed het verre van onaardig maar moest halfweg wedstrijd z’n meerdere erkennen in een sterk rijdende David Segers. Deze routinier in het motorcrosswereldje was na een start op een zesde plaats razend snel opgerukt naar plaats twee om uiteindelijk dan ook de leiding in handen te nemen en deze niet meer af te staan. De tweede plaats bleef voor Wietse Brackman dat voor Jurgen Wybo, Maarten Govaert en Junior Decouter.

In de tweede manche zagen we Torpjurn Van Hoe de leiding nemen in de begin periode van de wedstrijd. Na zo’n vijf ronden moest Van Hoe echter constateren dat David Segers opnieuw de snelste man in wedstrijd was. De KTM piloot ging voorbij en stoomde vlot door naar de overwinning. Dit voor Wietse Brackman die op zijn beurt ook voorbij Torpjurn Van Hoe gegaan was. Laatste genoemde moest ook nog Maarten Govaert en Jurgen Wybo laten voorgaan en finishte daardoor pas op een vijfde stek.

David Segers ging logischerwijs dan ook aan de haal met de overaloverwinning voor Wietse Brackman en Maarten Govaert. In het Belgisch Kampioenschap leidt David Segers met één puntje voorsprong op Wietse Brackman en 34 punten op Jurgen Wybo.

Reeks 1
1. David SEGERS 23:21.561
2. Wietse BRACKMAN +7.360
3. Jurgen WYBO +36.943
4. Maarten GOVAERT +41.062
5. Junior DECOUTER +46.327
Reeks 2
1. David SEGERS 23:26.971
2. Wietse BRACKMAN +10.489
3. Maarten GOVAERT +17.254
4. Jurgen WYBO +34.222
5. Torpjurn VAN HOE +39.628

De volledige uitslagen van alle categorieën kan u op speedhive bekijken.


Uw reacties