Vamo Honda preview GP Agueda

Vamo Honda preview GP Agueda
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de lange reis van Ottobiano in Italië strijkt de GP karavaan dit weekend neer in Agueda, Portugal voor de 12de ronde van het FIM Motorcross Wereldkampioenschap. Portugal maakt hiermee zijn terugkeer op het hoogste niveau want de laatste Grote Prijs in Agueda dateert ondertussen van 2013. Micha-Boy De Waal is dit weekend de enige Vamo Honda rijder.

De Waal presteerde in het verleden al goed op de mooie baan zo’n 90km ten zuiden van Porto. In 2013 eindigde hij er vijfde in de EMX250. Hoewel de vastberaden No Fear Energy Drink coureur veel pech kende in de voorbije GP’s liet hij tijdens de tweede manche in Ottobiano wel zien wat hij in zijn mars heeft.

“Zaterdag was heel moeilijk. ’s Morgens hadden we wat problemen met de motor en ook het rijden ging niet lekker. In de eerste manche had ik een slechte start en het was een heel frustrerende wedstrijd met te veel crashes. Op het eind werd ik dan ook nog eens aangereden door een andere rijder waardoor ik niet eens kon uitrijden!” Hoe lastig De Waal het heeft met die teleurstellende resultaten zegt veel over zijn vechtlust. Bovendien loopt het in eigen land wél los. Micha-Boy staat met het No Fear Jumbo BT Motorsport team momenteel 9de in de hoog aangeschreven Dutch Masters of Motocross en 6de in het ONK, allebei in de MX1 klasse.

“Mijn tweede race in Ottobiano was veel beter. Ik startte slecht, zo rond de 30ste plek, maar ik kon goed opklimmen en ik eindigde 17de, gelukkig zonder te vallen deze keer. Dat is een prestatie waarop ik kan verder bouwen. Nu wil ik die lijn doortrekken in Agueda,” aldus Micha die vandaag, vrijdag, zijn 22ste verjaardag viert.

De typische rode aarde zal er ook komend weekend weer zijn maar het circuit van Agueda kreeg qua layout wel een heel ander aanzicht. Ook Vamo Honda teammanager Steven Vandeweyer kijkt uit naar de Portugese GP, al is het dan maar met één rijder. “Jammer genoeg hebben de sponsors van Micael Ivanov zich niet gehouden aan hun financiële afspraken. Als team hebben we ruim de tijd gegeven om de situatie alsnog recht te zetten. Nu hebben geen keuze meer en is het als team onmogelijk om Ivanov nog te blijven ondersteunen in het wereldkampioenschap. We kijken op dit moment uit naar een vervanger die de resterende MX2 GP’s wil rijden.”

De weersverwachtingen voor het weekend zijn gunstig. Zowel voor zaterdag als zondag worden zon en temperaturen tussen 23°C en 25°C voorspeld. Zowel de MX2 als MXGP kwalificaties en wedstrijd kunnen live gevolgd worden via www.mxgp-tv.com

Foto’s: Bavo Swijgers

Uw reacties