Aftellen naar Kampioenschap van Vlaanderen in Gooik!

Aftellen naar Kampioenschap van Vlaanderen in Gooik!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

AMC Dworp maakt zich op voor een absolute klapper! Op 30 juli organiseert de club namelijk het Kampioenschap van Vlaanderen op een nieuwe omloop aan “Hof te Wijngaard” in Gooik. Zoals het een toporganisatie past, pakken ze in de traditie van Kester uit met een heel overzichtelijke omloop en een resem ronkende namen!   

Na een éénmalige wedstrijd op de “Everaet” vorig jaar hopt AMC Dworp nu een vaste stek te hebben gevonden op de site “Hof te Wijngaard” in Gooik. AMC Dworp voorzitter Ivan Vogeleer: “Burgemeester Doomst van de gemeente Gooik zocht en vond terug een geschikte locatie om een internationale motorcrosswedstrijd in te richten. We beschikken op de nieuwe locatie over een perceel van 13 hectare. Hierdoor liggen paddocks en parkings in de onmiddellijke nabijheid van de omloop. Het circuit werd zoals vorig jaar opnieuw uitgetekend door Wim Vanderheyden en Steve Ramon. Er werd gestreefd om er terug een mooi technisch parcours voor de piloten te creëren. Maar ook aan de toeschouwers werd gedacht, zij kunnen van op elke plaats genieten van deze zeer overzichtelijke omloop.”

De wedstrijd in Gooik telt weliswaar mee voor het Belgisch Kampioenschap. De grote attractie op 30 juli wordt echter het Kampioenschap van Vlaanderen. Dit is een Superfinale voor de 20 beste MX1 en 20 beste MX2 rijders. Zowat alle Belgische toppers, van Jeremy Van Horebeek tot Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Brent Van Doninck, Damon Graulus, Jeffrey Dewulf, Steve Ramon, Jens Getteman, Jago Geerts en Nick Triest staan aan de start. Maar er is ook stevige buitenlandse concurrentie met Arminas Jasikonis, Thomas Convginton en Calvin Vlaanderen. Naast de grote kanonnen komen uiteraard ook de andere categorieën zoals jeugd, beloften, seniors en vrijetijdsrijders aan hun trekken.

Foto: Ivo Moeys

Uw reacties