AMA: RCH Racing houdt er mee op!

AMA: RCH Racing houdt er mee op!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Suzuki Motor of America en RCH Racing kondigden gisteren aan dat ze wederzijds hebben besloten om er op het einde van het 2017 Lucas Oil Pro Motocross Championship mee te stoppen. Dit betekent niet alleen dat Justin Bogle en Broc tickle op zoek moeten naar een nieuw team, ook Suzuki zal een andere invulling moeten zoeken voor haar Amerikaanse fabrieksteam!

In 2016 behaalde het RCH team van Ricky Carmichael en Carey Hart nog de 450MX Lucas Oil Pro Motocross titel met Ken Roczen. Tot dat moment deed RCH het als privé-team. Door het stopzetten van Yoshimura Suzuki kreeg RCH voor dit jaar wel de status van fabrieksteam. De meest logische stap lijkt dat JGR, dat de voorbije winter overstapte van Yamaha naar Suzuki, nu volledige fabrieksondersteuning zou krijgen.

Ricky Carmichael zal wel zijn promotionele rol als ambassadeur van verder zetten. Een verrassing is het stop zetten van RCH Racing niet. Ook na afloop van het 2016 was het immers lang erg onzeker of het team zou verdergaan.

Foto: Suzuki Racing

 

Uw reacties