Jeffrey Herlings heeft Dutch Masters titel beet!

Jeffrey Herlings heeft Dutch Masters titel beet!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeffrey Herlings reed vandaag in Lichtenvoorde overtuigend naar de eindzege en zijn eerste MX1 titel! Gautier Paulin begon met 12 punten achterstand op Herlings aan het weekend maar de stijlvolle Fransman kon nooit een vuist maken. Tot groot jolijt van het Zwarte Cross publiek pakte ‘the Bullit’ twee ruime overwinningen. Max Nagl (2-2) werd tweede voor teammaat Paulin.

Op zaterdag was Herlings al erg overtuigend en die lijn trok de KTM fabrieksrijder vandaag door. Max Nagl pakte de kopstart maar Jeffrey liet er geen gras overgroeien. Nadat ‘The Bullit’ de Duitser  voorbij ging, bleef het  Rockstar Energy Husqvarna trio Nagl-Paulin-Anstie erg dicht bij elkaar.  Aan de finish waren de verschillen toch behoorlijk. En na meer 30 minuten wedstrijd had Jeffrey een voorsprong van 35 seconden opgebouwd! Bengtsson, vierde in de tussenstand, werd netjes vijfde voor van der Mierden en ‘CKK’. DAM Racing KTM rijder Dietger Damiaens snelde met een 9de plek naar zijn beste Dutch Masters prestatie. Voor het ingaan van de laatste manche van het kampioenschap bedroeg het verschil tussen Herlings en Paulin 17 punten.

The Bullit zonder tegenstand!

Weer dook Nagl als eerste  de linkerbocht na de start in maar Herlings en Paulin zaten in zijn zog. Zonder echt door te duwen reed Jeffrey een flinke voorsprong bij elkaar op Nagl terwijl Paulin genoegen nam met de derde plaats. Geen Husqvarna trio in de top-5 deze keer want Anstie verdween met rook vanonder het zadel uit de race. Rick Satink zorgde zo voor een verrassende, maar niet minder fraaie 4de plaats! Van der Mierden werd  vijfde, De Waal als zesde. Damiaens eindigde nu als achtste!

Door de pech van Anstie had Filip Bengtsson had tot in de laatste ronde uitzicht op de derde plaats in de eindstand maar de rappe Zweed kwam extremis nog zwaar ten val. Bengtsson haalde de finish niet. Door het uitvallen zowel ‘Fillibang’ als Anstie wipte Nagl in de eindstand nog naar de derde plaats! Sven van der Mierden konden dan weer profiteren van de afwezigheid van Yentel Martens waardoor hij finaal zesde werd.

 

Resultaat MX1 race 1
1. Jeffrey Herlings, 2. Max Nagl, 3. Gautier Paulin, 4. Max Anstie, 5. Filip Bengtsson, 6. Sven van der Mierden, 7. Ceriel Klein Kromhof, 8. Micha-Boy De Waal, 9. Dietger Damiaens, 10. Rick Satink

Resultaat MX1 race 1
1. Jeffrey Herlings, 2. Max Nagl, 3. Gautier Paulin, 4. Rick Satink, 5. Sven van der Mierden, 6. Micha-Boy De Waal, 7. Ceriel Klein Kromhof, 8. Dietger Damiaens, 9. Heikki Laing, 10. Dennis Wiemann

MX1 Dagstand Lichtenvoorde
1. Jeffrey Herlings 50, 2.Max Nagl 44, 3. Gautier Paulin 40, 4. Sven van der Mierden 31, 5. Rick Satink 29, 6. Micha-Boy De Waal 28, 7. Ceriel Klein Kromhof 28, 8. Dietger Damiaens 25, 9. Heiki Laing 21, 10. Dennis Wiemann 21

MX1 Eindstand 2017
1. Jeffrey Herlings 186, 2. Gautier Paulin 164, 3.Max Nagl 121, 4. Max Anstie 113, 5. Filip Bengtsson 102, 6. Sven van der Mierden 84, 7. Yentel Martens 83, 8. Micha-Boy De Waal 79, 9. Rick Satink 68, 10. Ceriel Klein Kromhof 66

 

Alle resultaten hier

Foto’s: Huub Munsters

Uw reacties