MCLB: David Segers domineert in Erpe-Mere

MCLB: David Segers domineert in Erpe-Mere
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De vakantie zal er zeker voor iets hebben tussen gezeten maar de opkomst bij de Inters in Erpe-Mere was aan de lage kant. Ook enkele toppers stuurden hun spreekwoordelijke kat maar dat liet David Segers niet aan zijn hart komen.  Segers was absoluut outstanding aan de Heerbaan en dat resulteerde in twee klinkende overwinningen.

Wel proeven voor Nieuwelingen MX2, Junioren Nationalen MX2, Junioren Nationalen MX1, Masters Open, zijspannen en quads in Erpe-Mere maar dus niet voor de Inters.

Er was vandaag geen kruid gewassen tegen David Segers.

Géén makkelijke omloop daar in Burst, Erpe-Mere en daar zaten ook de omstandigheden voor iets tussen. Het stof was hier en daar nadrukkelijk van de partij, op sommige stukken was het bovendien écht zoeken naar grip en ook de putten maakten het een hele uitdaging om goede lijnen te vinden. Jaimy Deleersnijder leek hier in de eerste manche goed in te slagen. Ei zo na zorgde Deleersnijder voor de verrassing. Tot zowat halfweg ging de Yamaha-piloot aan de leiding dan werd hij tot de orde geroepen door David Segers die uiteindelijk zou winnen met bijna 12 seconden voorsprong. Maarten Govaert was als derde weg maar moest opgeven door een platte band. De derde plek ging naar een sterk remonterende Jorne Tytgat.

Oplapwerk aan de omloop – een gevaarlijke sprong die was bijgewerkt- zorgden voor een primeur. De tweede manche werd immers voorafgegaan door een sighting lap. Na die studieronde was er het echte werk. Dult mocht even het commando voeren al moest hij snel plaats ruimen voor Segers. De Geeco Bikes piloot demonstreerde zijn technisch kunnen met een erg regelmatige manche. Bijna constant draaide David rond de 1 min. 30. Deze keer was Govaert wel op de afspraak. Maarten startte in de subtop om dan af te rekenen met Verleysen, Dult en Tytgat om geroutineerd binnen te komen als tweede. Voor een twee keer werd Tytgat derde waardoor hij tweede werd in de eindstand.

In de MX2 gingen de bloemen naar Jérôme Biets die het twee keer haalde voor Sven Roelandt.

Alle resultaten vind je hier

Jaimy Deleersnijder mocht mee op het podium als derde.

Race 1
1. David Segers, 2. Jaimy Deleersnijder, 3. Jorne Tytgat, 4. Kenny Dult,  5. Dylan Verleysen, 6. Greg Demeulemeester, 7. Jérôme Biets, 8. Nicky Vermoesen, 9. Greg Vullers, 10. Michiel Vercauteren

Race 2
1. David Segers, 2. Maarten Govaert, 3. Jorne Tytgat, 4. Dylan Verleysen, 5. Jaimy Deleersnijder, 6. Kenny Dult,  7. Nicky Vermoesen, 8. Greg Demeulemeester, 9. Michiel Vercauteren, 10.Greg Vullers

Einduitstlag Inters MX1
1. David Segers 2, 2.Jorne Tytgat 6, 3. Jaimy Deleersnijder 7, 4. Dylan Verleysen 9, 5. Kenny Dult 70, 6. Jelle Smeesters 22, 7. Niels Baetens 32, 8. Maarten Govaert 102

Einduitslag Inters B
1. Greg Demeulemeester 14, 2. Nicky Vermoesen 15, 3. Michiel Vercauteren 19, 4.Greg Vullers 19, 5. Yann Demeulemeester 32

Einduitslag Inters MX2
1. Jérôme Biets 19, 2. Sven Roelandt 25, 3. Ian De Sweemer 27, 4. Niki Debruyne 114, 5. Yente Dourte 115

Foto’s: KVK pics

Uw reacties