Toekomst Max Nagl onzeker!

Toekomst Max Nagl onzeker!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een team met drie rijders runnen op het hoogste niveau is nergens vanzelfsprekend. Zelfs niet als dat team Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is met Kimi Raikkönen als eigenaar. Aangezien Gautier Paulin en Max Anstie voor volgend jaar nog onder contract liggen, zouden de wegen van Max Nagl en het Ice One team scheiden.

Nagl begon ijzersterk als fabrieks Husqvarna rijder. In 2015 schonk hij het team zelfs hun eerste GP zege en ook de samenwerking tussen team en rijder verliep voorbeeldig. Het huidige seizoen is tot nog toe zeer wisselvallig voor de ervaren Duitser. Max Nagl bleef meestal ver onder de verwachtingen. Hij scoorde één reekszege in Frankrijk maar haalde nog nergens het podium.

Inne, minne, mutte bij het Husqvarna fabrieksteam… De middelste mag gaan.

Nagl begon ijzersterk als fabrieks Husqvarna rijder. In 2015 schonk hij het team zelfs hun eerste GP zege en ook de samenwerking tussen team en rijder verliep voorbeeldig. Het huidige seizoen is tot nog toe zeer wisselvallig voor de ervaren Duitser. Max Nagl bleef meestal ver onder de verwachtingen. Hij scoorde één reekszege in Frankrijk maar haalde nog nergens het podium.

Door de late beslissing van het team zou het wel eens erg moeilijk kunnen worden voor Max om een goed stuur te vinden. Voor de rijder kwam het besluit van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Tegen onze collega’s van het Duitse Crossmagazin zei Nagl: “Natuurlijk heb ik al met andere fabrieksteams gesproken maar die hebben ondertussen alle plaatsen voor 2018 al ingevuld. Eigenlijk is er nog nergens een plaats vrij.”  
De voormalige MXoN winnaar had eerder al aangegeven dat hij alleen voor een fabrieksteam wil rijden.

Foto: BrentMXPics, shotbyBavo

Uw reacties