VLM: Veteraan Kristof Salaets haalt slag thuis in Retie!

VLM: Veteraan Kristof Salaets haalt slag thuis in Retie!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de pech van Tessenderlo reed CKP Racing piloot Jens Van Meer (1-2) vandaag in Retie naar een deugddoende podiumplaats. De verrassing van de dag werd echter geserveerd door Kristof Salaets (introfoto)! De MX Topshop rijder werd in de eerste manche tweede voor Van Meer en won de tweede race en dus ook de eindstand. Kenny Janssens behoudt de leiding in de tussenstand van het VLM Inters MX1 kampioenschap.

De mannen van MX Hanenberg hadden voor wat wijzigingen aan de omloop gezorgd ten opzichte van vorig jaar. Hierover veel positieve geluiden bij de rijders. In de tijdstraining waren de onderlinge verschillen ontzettend klein. Wouter van Massenhoven pakte ‘s ochtends de pole, hij was 0,032(!) seconde sneller dan Steve Seronval.  Maar ook Van meer en Vromans zaten nog binnen 0,9 seconde van Van Massenhoven. Helaas géén Dietger Damiaens in Retie want die was aan het werk in Lichtenvoorde waar hij knap 8ste werd in de finale van de Dutch Masters of Motocross.

Jens Van Meer acteerde weer op hoog niveau vandaag!

In de eerste manche stak snelstarter Steven De Beuckelaer het vuur aan de lont. Een gemotiveerde Van Meer ging eerst Janssens voorbij en pakte na drie ronden de leiding over om die niet meer af te staan! Meteen de tweede reekszege in het kampioenschap voor Jens. Achter de CKP Racing piloot maakt Kristof Salaets er een Kawasaki 1-2 van. Salaets was als vierde gestart en liet een gretige indruk na, Janssens sloot af als derde voor Van Massenhoven. Hoewel hij de snelste ronde van de wedstrijd liet optekenen, voelde Steve Seronval zich allesbehalve kiplekker.  De Racing Center KTM piloot kon de schade nog enigszins beperken met een vijfde plats. In de  MX2 was Banken nog maar eens de rapste!

Eerste reekszege voor Salaets

Ex-MX3 GP topper Kristof Salaets stak de voorbije weken al de neus aan het venster. In Retie zorgde de poulain van Gery De Haes voor de doorbraak. Salaets was bijna 2 seconden sneller dan de concurrentie en in een uitmuntende reeks ging hij van start tot finish aan de leiding. Josh Feytons en Greg Smets waren ook prima gestart maar konden vooraan niet standhouden. Na een start buiten de top-5 klom Jens Van Meer dan weer netjes op. Rondenlang moest Van Meer een goede Janssens voor zich dulden. Met nog enkele ronden te gaan, moest Kenny het onderspit delven. Hij zou uiteindelijk vierde worden na Wouter Van
Massenhoven. Seronval verdween met nog vier ronden te gaan uit de wedstrijd. Hij is dan ook de grote verliezer van het weekend.

Alles onder controle voor Kenny Janssens in de tussenstand van het VLM kampioenschap.

Kenny Janssens blijft op kop in het kampioenschap, hij wordt op 36 punten gevolgd door Van Meer. Op 30 juli vindt de volgende ronde plaats op de Horensbergdam in Genk!

Inters Race 1
1. Jens Van Meer,  2. Kristof Salaets,  3. Kenny Janssens, 4. Wouter Van Massenhoven, 5. Steve Seronval, 6. Steven De Beuckelaer, 7. Jonathan Banken, 8.Dieter Vromans, 9. Greg Smets, 10. Jordi Van Mieghem

Inters Race 2
1. Kristof Salaets, 2. Jens Van Meer, 3. Wouter Van Massenhoven, 4.Kenny Janssens, 5. Greg Smets, 6.Jonathan Banken, 7. Joshua  Feytons, 8. Jasper van der Mieren, 9. Emmanouil Kritikos, 10. Dieter Vromans

Eindstand Inters MX1
1. Kristof Salaets 47, 2. Jens Van Meer 47, 3. Wouter Van Massenhoven 38, 4.Kenny Janssens 38, 5. Greg Smets 30, 6. Jasper van der Mieren 26, 7. Roel Geurts 25,  8. Steven De Beuckelaer 24, 9. Dennis Wagemans 19, 10. Emmanouil Kritikos 17

Eindstand Inters MX2
1. Jonathan Banken 50, 2.Dieter Vromans 44, 3. Kevin Schellens 38, 4. Jordi Van Mieghem 38, 5. Enzo Aerden 30

Tussenstand VLM Inters MX1 kampioenschap na 8 ronden
1. Kenny Janssens 309, 2. Jens Van Meer 273,  3. Steve Seronval 254, 4. Wouter Van Massenhoven 243, 5.Kristof Salaets 238, 6.Cedric Grobben 200, 7. Steven De Beuckelaer 191, 8. Wesley Verheyen 172, 9. Greg Smets 165, 10. Emmanouil Kritikos 131

Tussenstand VLM Inters MX2 kampioenschap na 8 ronden
1. Jonathan Banken 379, 2. Dieter Vromans 326, 3. Jordi Van Mieghem 302, 4. Kevin Schellens 244, 5. Enzo Aerden 232, 6. Kristof Scheynen 183, 7. Bram Schoepen 151, 8 Cools David 139, 9. Frederik Daenen 137, 10. Thallon Caspermans 133

Overige resultaten
Alle resultaten van de overige reeksen vind je hier
De tussenstanden in het kampioenschap kan je hier raadplegen.

Foto’s: Brent MX Pics

Uw reacties