AMA: JGR wordt nieuwe Suzuki fabrieksteam

AMA: JGR wordt nieuwe Suzuki fabrieksteam
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Suzuki Motor of America kondigde gisteren het Autotrader/Yoshimura/Suzuki Factory Racing Team. Daarmee wordt het JGR team dus, zoals verwacht, het nieuwe fabrieksteam van Suzuki na de aankondiging dat RCH Suzuki er de brui mee geeft eind dit seizoen. Het nieuwe gevormde team zal uitkomen in Monster Energy AMA Supercross en Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship, zowel in de 450 als 250.

Hiermee geeft Suzuki aan dat ze ook blijven investeren in competitie om hun off-road producten te promoten. Vorig jaar lanceerde Suzuki in de VS trouwens de RM Army. Suzuki RM-Z450, RM-Z250, RM85 en RMX450Z rijders die aan dit ondersteuningsprogramma deelnemen, kunnen rekenen op tal van voordelen. De steun aan Suzuki bonussen, contingency noemen ze dat in de VS, beloopt tot meer dan $6 miljoen.

Het nieuwe Autotrader/Yoshimura/Suzuki Factory Racing Team zal ook twee 250 rijders in elk regionaal SX kampioenschap inzetten. De komende weken zullen de rijders worden ingevuld. Weston Peick en Phil Nicoletti zouden waarschijnlijk blijven maar de toekomst van Justin Barcia, Kyle Cunningham, Matt Bisceglia zou volgens Transworld Motocross onzeker zijn. Jeremy Albrecht werd door teameigenaar Coy Gibbs al bevestigd als de ‘nieuwe’ manager.

JGR gaat ook met Suzuki samenwerken om tuningsonderdelen voor motorcross en off-road motoren te ontwikkelen en te verkopen.

 

Uw reacties