PR: Vijf minuten met Emil Weckman

PR: Vijf minuten met Emil Weckman
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Junior wereldkampioenschap was voor KTM Diga Junior Racing één van de meest belangrijke wedstrijden van het seizoen. Logisch want in Estland kwamen de beste jonge motorcrossers van over de hele wereld samen om te rijden onder de vlag van hun land. Voor één keer werd Diga’s accommodatie in de paddock verdeeld in een Australisch en een Fins kamp. De jonge Australiër Cody Chittick en de Fin Matias Vesterinen deden cruciale ervaring op in de 85cc wedstrijd en genoten van de WK sfeer. EMX150 kampioen Emil Weckman verliet tevreden het Lange Moto Center in Tartu. Zijn negende plaats in de eerste 125cc manche was immers een doorbraak. Wij schoven aan tafel bij Emil net voor de thuisrace van zijn team in Lommel.

Hoe verliep het Junior WK voor jou?
Emil Weckman:
“Het was een heel leuke ervaring voor mij. Ik wist niet wat te verwachten van de omloop, maar ik vond het een erg leuke baan die me goed lag. De accommodatie, de ondergrond en de layout in Tartu waren allemaal prima! In vergelijking met de echt zware zandbanen was het zand er niet zo diep, misschien meer zoals Kegums in Letland.”

Kopstart voor #22 Facchetti in reeks één, de #125 van Weckman zat aan de buitenkant.


Je moest wel via de LCQ passeren om je te kwalificeren voor de manches.
Weckman:
“Tijdstraining is een van die onderdelen waarin ik nog moet verbeteren, dat is duidelijk. Maar het was zeker ook niet mijn beste kwalificatiesessie! In de herkansing heb ik dan ook niet te veel risico’s genomen om te zorgen dat ik er bij zat. Ik begon als vijfde en reed regelmatig maar je moest echt opletten om niet in de fout te gaan want dat was zo gebeurd. Uiteindelijk werd ik vierde, de laatste plaats die recht gaf op rechtstreeks kwalificatie.”

Op zondag leek je meer op je gemak?
Weckman:
“Ik stond 40ste aan het starthek en ik had een uitstekende start van de buitenkant. In de start zat ik 12de en ik reed een goede manche. Ik eindigde 9de op vijf seconden van de zesde. in de tweede race was ik opnieuw goed weg, ik kon opklimmen naar de negende plaats en haakte in elkaar met een andere rijder… (lacht) Natuurlijk ging ik tegen de grond! Daarna kon ik gelukkig nog wat plaatsen goed maken, ik reed van 20 naar 15. Zo werd ik 11de algemeen.”

Emil Weckman voor de start in Tartu.

Dat moet een goed gevoel geven net voor Lommel. De GP van Limburg is ook de thuisrace van KTM Diga Junior Racing.
Weckman: “
“Ja, Tartu was erg positief, dus daar wil ik op verder bouwen. De motor liep prima en de vering werkte heel fijn. Ik ben zelf meer een zandrijder, daarom vind ik Lommel wel leuk, maar het is niet alsof het een speciale baan is voor mij… (lacht) Sorry Belgische mensen! Alhoewel ik er echt naar uitkijk om op het nieuwe circuit te rijden. Het wordt tof om eens in de andere richting te rijden. Het doel is hetzelfde als elke andere EMX125 ronde, ik wil punten scoren en mezelf verbeteren.”

Wat is jouw favoriete zandcircuit als het niet Lommel is?
Weckman:
“Ik zou zeggen Assen! Het zand is er heel diep, de omgeving is heel anders met de tribunes en de MotoGP paddock, maar ik hou ook van de lay-out van het circuit. En ik won ook mijn twee EMX150 titels in Assen! “

Veel succes dit weekend!
Weckman:
“Dank u!”

Dit weekend is het KTM Diga Jr. Racing Team weer herenigd! In Estland stond Team Finland links, rechts Team Australië.

Uw reacties