Preview: MX feest op Keiheuvel 15 augustus!

Preview: MX feest op Keiheuvel 15 augustus!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Wie 15 augusts zegt, komt vanzelf uit bij de Internationale Motorcross van de Keiheuvel in Balen. KMC Mol ontvangt dan naar de beste gewoonte de wereldtop van de motorcross op één van de zwaarste zandomlopen ter wereld! Het ijzersterke deelnemersveld met acht(!) fabrieksrijders mag gerust een mini-GP genoemd worden.

Wie de Keiheuvel kent en er ooit is geweest, komt zeker terug. Wie van topsport, gezelligheid en spektakel houdt, moet de Internationale Motorcross van de Keiheuvel – ook wel Flanders Motorcross genoemd- zeker eens hebben meegemaakt. Het mulle zand van ‘de Kei’ en de uitdagende omloop maken het Balense circuit één van de meest unieke banen ter wereld. Daardoor is het ook een absolute klassieker in België en een referentie voor rijders die uitblinken in het zand. Dat levert ook in de nevenklassen steevast pittige wedstrijden op!

Max Nagl zou de eerste Duitser ooit kunnen worden die wint op de Keiheuvel!

Op de erelijst van KMC Mol kom je niet toevallig alleen de absolute wereldtop tegen: Jeffrey Herlings, Shaun Simpson, Kevin Strijbos,  Ken De Dycker, Steve Ramon, Clément Desalle, Marc Dereuver, Stefan Everts, Joël Smets enz…

Jasikonis? Nagl? Febvre? Paturel? Strijbos? Simpson?

De bovenstaande titel is waarschijnlijk de knulligste sinds mensenheugenis maar wie weet wie de titanenstrijd op de Keiheuvel gaat winnen, mag het zeggen! De snelste zandrijder ter wereld, Jeffrey Herlings uiteraard, is er in Balen dit jaar niet bij. Qua spankracht is dit eerder een pluspunt want eigenlijk is niemand opgewassen tegen ‘the Bullit’. Maar van het groepje rijders dat aan de start staat op de Keiheuvel kunnen alle toppers uitstekend uit de voeten in het zand: Suzuki rekent op Arminas Jasikonis en Kevin Strijbos. Yamaha stuurt een kwartet kanonnen met Romain Febvre, Benoit Paturel, Brent Van Doninck én de terugkerende Shaun Simpson die vorig jaar won. Ook de Husqvarna fabrieksrijders Max Nagl, Thomas Covington en Yentel Martens hebben de kwaliteiten om komende dinsdag te schitteren!

Zowel deze Kevin Strijbos als Steve Ramon wonnen al drie keer op de Keiheuvel!

24MX Honda rekent op ex-Keiheuvel winnaar Ken De Dycker en Damon Graulus, vorig jaar dé revelatie in Balen. Van Belgische zijde tekenen zowat alle subtoppers present: Kenny Vandueren, Jeremy Delincé, Jeffrey Dewulf en uiteraard ook de club-en streekpiloten Jens Getteman, Greg Smets, Kenny Vandueren, Dennis Verbruggen, Andy Truyts  en Kristof Salaets. Voor Balenaar Jago Geerts kom de Keiheuvel nog te vroeg na zijn ongelukkige val in Lommel. Ook de Zweedse zandhaas Filip Bengtsson, derde in 2015, is weer van de partij!

Voor meer informatie over de Internationale Motocross van de Keiheuvel-Balen kan je ook terecht op de site van KMC Mol

Uw reacties