Thomas Covington triomfeert in Balen

Thomas Covington triomfeert in Balen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dat uitgerekend Thomas Covington (Rockstar Energy Husqvarna) vandaag de beste was in de MX2 op de Keiheuvel is om verschillende redenen opmerkelijk. De Amerikaan, die wordt begeleid door Joël Roelants mocht zo de Trofee Joël Roelants voor de beste MX2 rijder op de Keiheuvel in ontvangst nemen! Brent Van Doninck werd tweemaal tweede.

Dat Covington zich de voorbije 18 maanden ontwikkelde tot een allrounder die ook in het zand wereldtop is, mag gerust een verdienste van het duo Joël Roelants-Jacky Martens genoemd worden. Het afzeggen van Benoit Paturel was gezien de omstandigheden te begrijpen maar daarmee werd de MX2 al op voorhand gebombardeerd tot een tweestrijd tussen Covington en Van Doninck. Gezien de mindere vorm en fysieke kwaaltjes van de Kemea-Yamaha rijder kan Brent toch vertrouwen putten uit de puike prestatie van vandaag. Tweemaal legde de Herentalsenaar er zijn kop voor. Van Doninck gaf zich helemaal, bleef aanklampen, dreigde maar moest uiteindelijk wel telkens buigen voor Covington. En het moet gezegd, inhalen was niet bepaald simpel.

In de eerste manche kwamen de beide kemphanen over de meet met slechts een seconde verschil! Vooral het publiek was de grote winnaar van de intense strijd. Achter de twee koplopers gaapte er telkens een grote kloof. Lars Van Berkel (Diga Procross Husqvarna) kwam aanvankelijk nog goed voor de dag in reeks één. Maar het was Lars niet gegund want na enkele ronden gaf zijn versnellingsbak de geest. Niet getreurd voor de aanwezige Nederlandse MX-fans want Eric Lijtens pikte de derde plaats in nèt voor Roy Van Heugten.

Door het ontbreken van de gekwetste Jago Geerts werd het verder uitkijken naar de prestaties van de lokale teams! Hoewel hij geen zandspecialist is, werd KTM Diga Junior rijder Tomas Kohut beloond met een fraaie derde plaats in de eindstand. Kohut eindigde in de manches respectievelijk zevende en derde. Zijn betere tweede manche gaf de doorslag aangezien ook Creymert Racing rijder Karka Dovydas 34 punten achter zijn naam had. Yannick Heylen werkte zijn beste race van de dag af en werd zesde. De pupil van Marc Herremans kreeg in de top-10 bovendien het gezelschap van ‘ADAC collega Thomas Vermijl die 10de werd. Zowel Yannick en Thomas haalden ook de top 10 eindstand, ze eindigden respectievelijk 8ste en 10de.

Alle resultaten hier

Inters MX2 Race 1

 1. Thomas Covington
 2. Brent Van Doninck
 3. Eric Leijtens
 4. Roy Van Heugten
 5. Karka Dovydas
 6. Hardi Roosiorg
 7. Tomas Kohut
 8. Sander Agard-Michelsen
 9. Michel Schoenmakers
  10.Mike Bolink

Inters MX2 Race 2
1. Thomas Covington
2. Brent Van Doninck
3. Tomas Kohut
4. Karka Dovydas
5. Hardi Roosiorg
6. Yannick Heylen
7. Roy Van Heugten
8. Sander-Agard Michelsen
9. Mike Bolink
10. Thomas Vermijl

Eindstand Inters MX2
1. Thomas Covginton 50
2. Brent Van Doninck 44
3. Tomas Kohut 34
4. Karka Dovydas 34
5. Roy Van Heugten 32
6. Hardi Roosiorg 31
7. Sander-Agard Michelsen 26
8. Yannick Heylen 23
9. Mike Bolink 23
10. Thomas Vermijl 21

 

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties