VIDEO: AJP test voor de echte liefhebber

VIDEO: AJP test voor de echte liefhebber
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

AJP België/Luxemburg wil komend seizoen zijn mannetje staan in de motorcrosswereld, vooral in de amateurbonden. Hiervoor promoten ze hun AJP PR5 met een motorcross uitgave voor de echte liefhebber.

AJP… Wat is een AJP? AJP is een Portugees motormerk die tot nog toe vooral in de endurowereld bekend is. AJP België/Luxemburg wil daar verandering in brengen door de motor ook in de motorcross  te laten meedraaien. Als enduromerk richten zij zich vooral op beginners en piloten die nog niet zoveel ervaring hebben in de motorcross. AJP is opgericht in 1987 door Antonio Pinto, van 1996 tot 2000 won AJP vijf keer op een rij het nationaal enduro kampioenschap

Wij gingen samen met Nyls Kessen de 250 en 150 motor testen van AJP op een wel heel speciale locatie. Na het afstellen van de hendels en het stuur op de motor kon de test beginnen.


Wat vond Nyls van de 150?

Op het eerste zicht ziet de motor er enorm goed uit, hij lijkt een beetje op een mix van een Husqvarna en een KTM. Het eerste wat mij opviel, het gemakkelijk insturen in de bochten. Enkele werkpunten zijn het vermogen van de motor en de transmissie, de eerste versnelling is heel kort en de tweede is iets te lang. Zoals bij een echte enduro motor presteert de motor het beste bij lage en middelhoge toeren, op hoge toeren maakt de motor weinig meters, dit kan zowel als voor- en nadeel gezien worden. Als ik de motor aan iemand moet aanbevelen zou ik voor een beginnende rijder kiezen aangezien de motor niet agressief is maar wel heel comfortabel. Het interessantste volgens mij is de lage prijs van de motor, dit biedt een groot perspectief voor jonge beginnelingen.

+ Lage prijs (€ 3.950)

+ Uitzicht

+ Handelbaarheid

– Power


Wat vond Yente van de 250?

In het begin had ik het gevoel dat ik met een elektrische fiets aan het rijden was. De motor handelde enorm goed maar hij miste nog power om evenwaardig te zijn met merken zoals Yamaha, KTM of Honda. Na een tijdje gereden te hebben met de motor was ik hem al wat meer gewoon maar toch vond ik dat het koppel van de motor niet helemaal goed zat, hij handelde nog te veel als een echte enduro motor waardoor ik niet te hoog in toeren mocht rijden. Het veranderen van de mapping bleek een grote vooruitgang, ik kon de motor al wat meer in toeren laten lopen en hij voelde al meer aan als een echte crossmotor. Om mee te rijden op topniveau komt deze AJP wel nog te kort maar net zoals Nyls kan ik deze motor zeker en vast aanraden aan beginnelingen of veteranen die rijden voor het plezier en waarbij het handelen van de motor belangrijker is dan de power.

+ Lage prijs (€6.250)

+ Handelbaarheid

+ Elektrische starter

– Power

Het is een enorm leuke motor om mee te rijden, in de lucht handelt hij beter dan ik verwacht had en er is veel ruimte voor verbetering zoals bijvoorbeeld:

  • Een complete DOMA uitlaat 695 €
  • Tuning van de motor 525 €
  • Motorkarakteristiek ECU 50 €
  • Nieuwe behuizing met aangepaste motorkarakteristiek 200 €

Waarom wij dit de ideale motor vinden voor beginnelingen: We zien het keer op keer dat beginnelingen enorm veel geld uitgeven aan een dure motor en uiteindelijk kunnen ze de power niet aan of gebruiken ze de motor maar voor de helft van zijn kracht. Uitgaande van dit oinzicht kan ik daarom eerder een motor aanraden die enorm goed handelt waardoor de rijder eerst vertrouwd geraakt met de techniek van het crossen om later over te gaan naar het trainen van snelheid.

Foto’s: Daan V Photography

Uw reacties