Yentel Martens wint spectaculaire eerste MX Festival Wachtebeke!

Yentel Martens wint spectaculaire eerste MX Festival Wachtebeke!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het allereerste MX Festival op het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke kon rekenen op een gezonde belangstelling van rijders en publiek. De Inters Open races leverden volop bovendien volop spektakel en kenden Met Yentel Martens (MX1) en Tomas Kohut (MX2) twee winnaars met allure! Toch lieten de MCLB rijders niet zomaar over zich heel lopen want een uitstekende Torpjurn Van Hoe mocht als derde mee op het podium na Martens en Jérémy Delincé.

Ook de weergoden waren de samenwerking tussen AMC Evergem en MC Samen Sterk gunstig gezind met droge en milde weersomstandigheden. In de namiddag kreeg, de omloop die er op sommige plaatsen wel stofferig bij lag, onder de stralende zon zelfs een feestelijk tintje! Moeilijk te zeggen waarom sommige rijders deze eerste editie links lieten liggen, was het de schrik om de confrontatie aan te gaan? In ieder geval kregen de aanwezigen ongelijk.

Jurgen Wybo (#21) met de kopstart in race 1 voor (#64) Damiaens, (26) Delincé en (#20) Martens.

Tot groot plezier van de MCLB supporters ging Jurgen Wybo met de holeshot aan de haal in de eerste manche. Wybo kreeg meteen Yentel Martens en Jérémy Delincé achter zich aan. Ook Deleersnijder en Damiaens waren goed weg. Woby voelde de hete adem van Martens in zijn nek en na twee ronden was de Leon Sagaert Husqvarna rijder er aan voor de moeite. Co-favoriet Delincé zag de bui hangen en schoof door naar twee zodat Yentel niet kon uitlopen. Regelmatig kwam Delincé tot aan het achterwiel van Martens maar die verdedigde goed zijn positie. Ook het slotoffensief van de KMP-Honda rijder werd afgeslagen. Zo pakte Martens nipt de zege in een spannende eerste race. Kevin Fors, de teammaat van Delincé, had een zwakke start maar de voormalige Belgische MX2 kampioen kwam ijzersterk terug en eindigde nog als derde. Ook Torpjurn Van Hoe kwam prima terug. Torpie ging Wybo nog vooraf want die was buiten het zicht van onze verslaggever (bedankt voor de update Jurgen!) ten val gekomen en werd zo de eerste MCLB rijder als 4de. Wybo kwam uiteindelijk nog als 6de over de meet. Met twee ronden te gaan ontfutselde Dietger Damiaens de vijfde plaats nog van Jurgen Wybo maar de DAM Racing-KTM rijder zat nooit lekker zin zijn ritme. De Slovaakse gastrijder Tomas Kohut (KTM Diga Junior Racing) won de MX2 klasse voor Tim Vandriessche.

Jérémy Delincé verzorgde volop de show in Wachtebeke!

De tweede race startte met een kopstart van de verrassende Kevin Fors maar lang zou zijn rijk niet duren. Yentel Martens liet er geen gras overgroeien en reed vlot naar de kop. Leuk om te zien hoe de Husqvarna rijder netjes rechtop over het circuit vloog maar Jérémy Delincé moest het mede lede ogen aanzien. Die had namelijk zijn start gemist en zat aanvankelijk in achtste stelling. Wél mee vooraan was de verrassende Torpjurn Van Hoe. Ook Torpie knalde stijlvol rond en bleef lang onbedreigd tweede! Wybo had een pechreeks en verdween al snel uit de wedstrijd.

Deze keer wel een aanvallender ingestelde Damiaens. die in de pauze de nodige aanpassingen had doorgevoerd aan zijn vering. Dietger klom op van vier naar drie maar moest de duimen leggen voor de aanstormende Delincé. Onverwacht werd het nog spannend voor de eindzege. Ronde na ronde sloop Delincé naar Martens toe. Ook de laatste seconden werden bijna weggewerkt en zo kreeg het publiek nog een thriller als finale. Jéremy deed er echt alles aan, zette de snelste ronde van de strijd neer en probeerde Yentel onder druk te zetten maar die hield het hoofd koel. Met een seconde verschil kwamen beide kemphanen over de meet! Doordat Dietger Damiaens drie ronden voor het einde was gevallen, lag de strijd om de ereplaatsen plots weer open. Robin Bakens greep zijn kans en nam finaal ook Van Hoe nog te grazen. In de eindstand viel Bakens net naast het podium met een mooie vierde plaats. Jaimy Deleersnijder die goed was gestart sloot af als vijfde en werd zesde algemeen. EMX250 rijder Kohut had duidelijk geleerd van de eerste reeks, hij kwam nu knap binnen als 6de algemeen en eerste MX2 rijder!

Ook bij de BMB kennen ze nu Torpjurn ‘Torpie’ Van Hoe!

Maarten Govaert had al zo vaak dit seizoen een ongelukkige eerste reeks om daarna spectaculair uit te pakken in de tweede. Helaas werd Wachtebeke voor de sympathiek Wetternaar een tegenvaller. In zijn eigen woorden:“Khad beter in mijn bedde blijven liggen en vannamiddag op ‘t gemakske ne pannenkoek gaan eten op den dijk. Eerste reeks een ramp en tweede reeks een even grote ramp.” In duel om de negende plaats perste Maarten er wel nog een erg spectaculaire fotofinish spurt uit. Leuk voor de toeschouwers, maar Kevin Fors trok wel aan het langste eind!

Inters Race 1
1. Yentel Martens, 2. Jeremy Delincé, 3. Kevin Fors, 4. Torpjurn Van Hoe, 5. Dietger Damiaens, 6. Jurgen Wybo, 7. Jaimy Deleersnijder, 8. Robin Bakens, 9. Roy Silliën, 10. Dylan Verleysen, 11. Maarten Govaert, 12. Tomas Kohut, 13. Kenny Dult, 14. Jorne Tytgat, 15. Tim Vandriessche, 16. Greg Demeulemeester, 17. Michiel Vercauteren, 18. Nicky Vermoesen, 19. Sven Roelandt, 20. Yann Meulemeester

Inters Race 2
1. Yentel Martens, 2. Jérémy Delincé, 3. Robin Bakens, 4. Torpjurn Van Hoe, 5. Jaimy Deleersnijder, 6. Tomas Kohut, 7. Kenny Dult, 8. Roy Silliën, 9. Kevin Fors, 10. Maarten Govaert, 11. Dylan Verleysen, 12. Greg Demeulemeester, 13. Nicky Vermoesen, 14. Mattis Meerschout, 15. Sven Roelandt, 16. Mark Boot, 17. Michiel Vercauteren.

Eindstand Inters MX1
1. Yentel Martens 50 ptn, 2. Jeremy Delincé 44, 3. Torpjurn Van Hoe 36, 4. Robin Bakens 33, 5. Kevin Fors 33,  6. Jaimy Deleersnijder 30,  7. Roy Silliën 26, 8. Kenny Dult 24,9. Maarten Govaert 22, 10. Dylan Verleysen 22

Eindstand Inters MX2
1. Tomas Kohut 50, 2. Sven Roelandt 42, 3. Mark Boot 38, 4. Tim Vandriessche 22

Tomas Kohut kwam, zag en overwon in de MX2!

Foto’s: Plan B

Uw reacties