BREAKING: Broc Tickle naar Red Bull-KTM!

BREAKING: Broc Tickle naar Red Bull-KTM!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eén van de slechtst bewaarde geheimen uit de AMA geruchtenmolen is nu officieel! Broc Tickle gaat naar het Red Bull KTM voor het 2018 seizoen. Dat heeft KTM vandaag officieel aangekondigd. Tickle reed de laatste vijf jaar voor RCH Suzuki, dat dit seizoen stopte.

Na zijn 2011 250SX West kampioenschap verhuisde Tickle naar de 450s Monster Energy / Pro Circuit Kawasaki, voordat hij naar RCH ging waar hij bijna zijn hele 450 carrière doorbracht. Tickle, 28, haalde dit jaar het podium in de Toronto Supercross en High Point National. Hij miste wel de tweede helft van het Lucas Oil Pro Motocross door een schouderblessure.

“Ik kijk echt uit naar de kans om met Roger [DeCoster], Ian [Harrison] en het hele Red Bull KTM Factory Racing Team te werken,” zei Tickle. “Zowel de Europese als Amerikaanse teams hebben de afgelopen jaren veel succes bereikt met de nieuwe KTM 450 SX-F Factory Edition. Ik kijk er nu naar uit om zelf met de KTM te rijden.  Daarnaast ben ik heel enthousiast dat ik samen met Marvin Musquin ook in de Baker’s Factory met Aldon Baker ga trainen. Het is de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik in zo’n allesomvattende begeleidingsprogramma kom, waar rijcoaching, fitness training en het samen rijden met één van de snelste rijders in de sport deel gaanuitmaken van mijn dagelijkse routine. Ik wil echt profiteren van alles wat me wordt aangeboden en laat zien wat ik geloof dat in mijn mars heb.”

Teammanager Roger DeCoster voegt eraan toe: “We hebben altijd veel potentieel gezien in Broc en we kijken ernaar uit om hem alle instrumenten te geven waarover we beschikken om zo succesvol mogelijk te worden. Daarnaast hebben we het gevoel dat Broc’s houding en persoonlijkheid, zowel op als naast de baan, goed passen bij Marvin zodat ze ook productief kunnen samenwerken.”

Uw reacties