BK Motorcross LIVE: MX1 titel voor Dietger Damiaens!

BK Motorcross LIVE: MX1 titel voor Dietger Damiaens!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vòòr de laatste manche bedroeg het verschil tussen Dietger Damiaens en Erik Willems nog 8 punten. Deze keer was de DAM Racing KTM rijder wél goed weg, hij hing lang derde en kwam uiteindelijk als zesde over de meet. Nét voor zijn grote rivaal Erik Willems, maar vooral ruim voldoende voor zijn eerste Belgische Inters MX1 titel!

Snelstarter Jeffrey Dewulf had zijn zinnen gezet op deze reeks, helaas kwam hij door een vroege val in de problemen. Ken De Dycker die als vijfde van start ging nam zo meteen het commando. Half wedstrijd moest hij even Steve Ramon voor zich dulden toch was Keeno opnieuw de sterkste! De Dycker zette immers orde op zaken en pakt zo ook de eindzege in de BK wedstrijd voor Steve Ramon en Jeffrey Dewulf. Die laatste kwam nog sterk terug en werd derde. Achter De Dycker en Ramon leek Damiaens met de ontknoping in zicht wel bevrijd! De voormalige Motorsport Future rijder werkte een constante reeks af en moest alleen in de laatste ronden terrein prijsgeven.

Jérémy Delincé was snel, maar het geluk niet mee.Hoewel De Dycker start als favoriet voor de Masters of Motocross finale straks lieten ook Dewulf, Ramon en Delincé zien dat een verrassing mogelijk is.Willems die vijfde algemeen werd, klopt in de dagstand nipt Damiaens. Een troostprijs voor de Husqvarna rijder, al kleurde hij samen met Damiaens wel mee het kampioenschap. Proficiat aan Dietger en vice-kampioen Erik Willems!

Inters MX1 Race 1
1. Ken De Dycker, 2. Steve Ramon, 3. Jeffrey Dewulf, 4. Kevin Fors, 5. Erik Willems, 6. Bryan Boulard, 7. Dietger Damiaens, 8. Jurgen Wybo, 9. Kristof Salaets, 10. Jochem Walckiers, 11. Jérome Benonit, 12. Donny Schmidt, 13. Ronny Van Hove, 14. Kevin Vangenechten DNF Jérémy Delincé,

Inters MX1 Race 2
1. Ken De Dycker, 2. Steve Ramon, 3. Jeffrey Dewulf, 4. Jérémy Delincé, 5. Kevin Fors, 6. Dietger Damiaens, 7. Erik Willems, 8. Bryan Boulard, 9. Jurgen Wybo, 10. Kristof Salaets, 11. Donny Schmidt, 12. Jochem Walckiers, 13. Kevin Vangenechten, 14. Jérome Benonit, 15. Ronny Van Hove

Inters MX1 eindstand Baisieux
1. Ken De Dycker 50, 2. Steve Ramon 44, 3. Jeffrey Dewulf 40, 4. Kevin Fors 34, 5.Erik Willems 30, 6. Dietger Damiaens 29, 7. Bryan Boulard 28, 8. Jurgen Wybo 25, 9. Kristof Salaets 23, 10. Jochem Walckiers 20, 11. Donny Schmidt 19, 12. Jérémy Delincé 18, 13. Jérome Benonit 17,  14. Kevin Vangenechten 15,  15. Ronny Van Hove 14

Fotos: Kristie Labie

Uw reacties