Davi Millsaps tekent bij het Yamaha fabrieksteam.

Davi Millsaps tekent bij het Yamaha fabrieksteam.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een nieuwe dag en nieuw zitje voor 2018 dat is genomen. Dit maal is het Yamaha die met trots Davi Millsaps verwelkomen binnen hun Officiële fabrieksteam, en zo samen met Cooper Webb hun MX/SX team voor 2018 helemaal compleet hebben.  

Davi Millsaps Was al eerder gespot op trainingsomlopen in de buurt van Zuid California, en nu is het nieuws dat Millsaps naar het Monster Energy/Yamalube/Chaparral/Yamaha Financial Services/Yamaha team trekt ook officieel bevestigt. Na twee jaar voor het Rocky Mountain ATV-MC/WPS/KTM team te hebben gereden keert Millsaps dus voor 2018 terug met Yamaha, een motor waar hij in 2011-2012 ook al mee actief was voor het JGRMX team. Millsaps zal komend seizoen samen met Cooper Webb (die momenteel nog herstellende is van een blessure)  het volledige Monster Energy Supercross en Lucas Oil Pro Motocross kampioenschap betwisten, en zal op 14 oktober zijn debuut als Yamaha fabriekspiloot maken tijdens de  Monster Energy Cup.

Davi Millsaps: Eerst en vooral kijk ik er heel erg naar uit om te racen voor het Yamaha fabrieksteam. Het is fantastisch om mijn Yamaha debuut te maken aan boor d van de nieuwe Yamaha YZ450F. Ik heb al veel getest met de nieuwe motor en het voelt geweldig. Ik kan dan ook niet gelukkiger zijn. Ik ben nu hard een het trainen voor de Monster Energy Cup, en ik ga zeker klaar zijn tegen 14 oktober. Hoe leuk is het trouwens dat ik met mijn  nummer 18 op de 2018 Yamaha mag rondrijden in 2018? Ik kan niet wachten!

Keith McCarty (Motorsports Racing Division Manager for Yamaha Motor Corporation, U.S.A): We zijn heel tevreden om Davi in ons fabrieksteam voor 2018 te kunnen verwelkomen. Hij heeft tot dusver al een mooie carrière achter de rug, en is tevens ook de perfecte ambassadeur voor onze sport. Davi heeft onze nieuwe YZ450F al kunnen testen, en hij kijkt er naar uit om hiermee te racen tijdens de  Monster Energy Cup.

Volledig persbericht

Yamaha Motor Corporation, U.S.A., today announced its 2018 Factory Supercross/Motocross team, featuring riders Cooper Webb and new teammate Davi Millsaps. Davi will make his first public debut with the team aboard his #18 2018 YZ450F at the Monster Energy Cup on Saturday, October 14 at Sam Boyd Stadium in Las Vegas, NV. Davi will go for the $1 million awarded to the racer who wins all three 10-Lap Main Events.

Keith McCarty, Motorsports Racing Division Manager for Yamaha Motor Corporation, U.S.A., said, “We’re excited to welcome Davi to our Yamaha Factory Team. He’s had a great career so far, and he’s been a terrific ambassador for our sport. Davi has been testing his 2018 YZ450F, and he is looking forward to competing aboard the brand-new bike at the upcoming Monster Energy Cup.”

The 2014 Monster Energy Cup winner, Davi was also the Monster Energy 450SX Championship runner-up in 2012 and 2013, and he has notched five career 450SX wins, and 35 450SX podiums. He was also 2006 250SX East Champion and 2016 Canadian National Motocross Champion. The Orlando, Florida, native currently resides in Lake Havasu, Arizona, with his wife Brittney and their two children.

“First of all, I’m super-excited to be racing for the Yamaha Factory team,” Davi said. “And, to be making my Yamaha debut aboard the 2018 YZ450F is going to be awesome. I’ve been doing a lot of testing on the new bike, and it’s coming along great. I couldn’t be happier. I’m training hard for the Monster Energy Cup, and I’ll definitely be ready on October 14th. And, how cool is it that I’ll be running my signature #18 on the ’18 Yamaha in 2018? Can’t wait!”

While Davi will race, Cooper Webb will also be in attendance at the Monster Energy Cup to cheer on Davi, help the team notch the win, and, along with Davi, sign autographs for the fans.

As was previously announced, Cooper will not compete in the event due to the surgery he had last week on his right thumb, which he injured in practice at the Monster Energy MXGP of the USA in Jacksonville, Florida, earlier this month. Cooper will be ready for the start of the 2018 Monster Energy Supercross season, which begins in early January.

Uw reacties